MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Κ.Σκρέκας: «Δεν φταίω εγώ για την ακρίβεια αλλά η κυβέρνηση»!

Η Ελλάδα έχει την τέταρτη μεγαλύτερη ακρίβεια στα τρόφιμα στην ΕΕ των 27!

Σε μία αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Σκρέκας, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος αφού περιέγραψε τον εαυτό του ως «υπουργό που πολεμάει την ακρίβεια» είπε ότι «δεν είναι θέμα υπουργού, είναι θέμα κυβέρνησης»!
 
Με λίγα λόγια «κάρφωσε» ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την ακρίβεια τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και αυτός που καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα όλες τις δημόσιες πολιτικές. 
 
Πιο πριν, δεν άρεσε καθόλου στον Κώστα Σκρέκα, η προσφώνηση «υπουργός ακρίβειας» από τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, στο ξεκίνημα της εκπομπής.
 

 
«Τα νοικοκυριά βλέπουν τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να παραμένουν ακριβά και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε και κάποιες ανατιμήσεις. 
 
Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα σε επίπεδο διετίας είναι στο 25%» παραδέχθηκε ο κ. Σκρέκας, προσπαθώντας να πείσει ότι για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι επαρκής δικαιολογία πως η ακρίβεια ήταν χειρότερη στη Βουλγαρία (35%), τη Ρουμανία (29%) ή την Ισπανία (26%).
 
Το γεγονός ότι με βάση όσα είπε η Ελλάδα έχει την τέταρτη μεγαλύτερη ακρίβεια στα τρόφιμα στην ΕΕ των 27 δεν το ανέφερε ως πρόβλημα. Ο υπουργός είπε μάλιστα ότι οι εταιρείες ανεβάζουν τις τιμές για να κάνουν μετά πλασματικές εκπτώσεις!
 
Οι ανατιμήσεις του Νοεμβρίου

31,4% σε Έλαια και λίπη
12% στα Φρούτα
10,8% στα Λαχανικά
9,5% στα Ψάρια
8,1% στα Κρέατα
7,7% στα Λοιπά τρόφιμα
7,6% σε Ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά
4,8% σε Γαλακτοκομικά και αυγά
3,3% σε Ψωμί και δημητριακά

Οι ανά κατηγορία ανατιμήσεις

25,6% σε Γαλακτοκομικά και αυγά
21,7% σε Έλαια και λίπη
18,1% σε Ψωμί και δημητριακά
17,8% στα Κρέατα
14% στα Λοιπά τρόφιμα
13,1% στα Λαχανικά
8,7% σε Ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά
2,7% στα Φρούτα
2,4 στα Ψάρια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου