MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Ο τελευταίος εθνικός ευεργέτης μιλά στον Τ.Γκουριώτη για όλα τα εθνικά θέματα

Μην χάσετε στις 21.00 απόψε την εκπομπή PRONEWS του Alert TV, με παρουσιαστή τον Τάσο Γκουριώτη και προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και στο Pronews TV στο youtube.gr.

Ο επιχειρηματίας που έχει χαρακτηριστεί και ως «ο τελευταίος Έλληνας εθνικός ευεργέτης», ένας άνθρωπος με πλούσιο εθνικό έργο, με αφορμή την κίνησή του για το «Ταμείο του Εθνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», μιλά για όλα όσα απασχολούν σήμερα τους Έλληνες στις σχέσεις τους με την Τουρκία και τα εθνικά θέματα.

Παρά την πανδημία,οι Βρυξέλλες πιέζουν πάλι τις χώρες του Νότου για σκληρές μεταρρυθμίσεις

Δύο κρίσιμα ραντεβού- σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη- την προσεχή Πέμπτη θα κρίνουν πολλά για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας αλλά και για τις τσέπες μας. Στις Βρυξέλλες ,οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να εξετάσουν, μέσα στα άλλα, την μεταρρύθμιση του Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την ενίσχυση των τραπεζών αλλά και την αναγκαστική δημοσιονομική χαλάρωση λόγω της πανδημίας.

Στην Φρανκφούρτη ,το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αποφασίσει την αύξηση κατά 500 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος εξαγοράς ιδιωτικού και δημόσιου χρέους (το οποίο ξεκίνησε με 1350 δισεκατομμύρια τον περασμένο Μάρτιο) και να το παρατείνει έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2021. Από την αρχή της πανδημίας άλλωστε με πρωτοβουλία της Κριστίν Λαγκάρντ ,η ΕΚΤ διαδραμάτισε βασικό ρόλο αγοράζοντας μαζικά τα ομόλογα χρέη που εξέδωσαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ,για να ηρεμήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να δανείζονται με χαμηλό κόστος.

Ιωαννίδης: Θεατρικό έργο η καραντίνα – Δεν έχουμε βεβαιωθεί αν είναι ασφαλή τα εμβόλια

Δείτε τι δήλωσε ο έγκριτος επιστήμονας:

Ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος εξ αρχής ήταν κατά του Lockdown, μίλησε στο κυπριακό SigmaLive.

Σχολιάζοντας τα μέτρα και ειδικά την καραντίνα, σημείωσε ότι δεν είναι παράδοξο ότι δεν απέδωσε, αφού όπως εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές χώρες είναι απίθανο να έχουν αποτελεσματικότητα. Πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όταν έχουμε ένα εγκατεστημένο επιδημικό κύμα και στις συνθήκες που εφαρμόζεται ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εκ των πραγμάτων εξακολουθεί να κινείται και να εργάζεται, έτσι η καραντίνα είναι περισσότερο ένα θεατρικό μέτρο, έχει πρακτικά μηδενική αποτελεσματικότητα.