MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο Ερντογάν ζει το μύθο του πριν τον εφιάλτη του

Ο διεθνολόγος Γιώργος Φίλης , μιλώντας στον 98.4 σημείωσε πως η Τουρκία πρόσκαιρα γεύεται επικοινωνιακά τους διπλωματικούς «καρπούς» του επιτήδειου ουδέτερου, όμως στην επόμενη φάση της κρίσης, που για τον ίδιο οι εξελίξεις στην Ουκρανία , δεν προοιωνίζονται γρήγορη αποκλιμάκωση, η Τουρκία θα κληθεί να απαντήσει στο Αμερικανικό δίλημμα για τα Στενά και εκεί θα βρεθεί ενώπιον εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων. Την ίδια ώρα εξηγεί γιατί κατά την γνώμη του, το Ισραήλ δεν τηρεί αποστάσεις ως αξιόπιστου ομιλητή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , μόνο εξαιτίας της παρουσίας του εβραϊκού στοιχείου και στις δύο χώρες, αλλά κυρίως γιατί θα ήθελε η κρίση αυτή να κλείσει γρήγορα, πριν η Δύση στραφεί για ενεργειακές λύσεις και προς το Ιράν.
 

Δριμύ κατηγορώ από πρόεδρο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε Α.Γεωργιάδη: «Η ανθελληνική κυβέρνηση σας έκλεισε τις μονάδες λιγνίτη»

«Οι λιγνιτικές μονάδες μπορούν να μειώσουν το κόστος ενέργειας για τον καταναλωτή» είπε ο Γ.Αδαμίδης


Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.



Ο Γιώργος Αδαμίδης απάντησε αρχικά στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις μονάδες λιγνίτη.

Ο Κ.Σκρέκας αναφέρθηκε στη Γερμανία και υποστήριξε ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή από τις ΑΠΕ και ισχυρίστηκε ότι ο λιγνίτης είναι ακριβός και καταστρέφει το κλίμα.

Γιώργος Αδαλής: Απίστευτο διεθνές παρασκήνιο με deals & καραμπόλες ενώ έφθασε ενεργειακός Αρμαγεδδών

Στη συζήτησή μας (08-03-2022) ο οικονομολόγος και αναλυτής παρουσιάζει πληροφορίες και στοιχεία για το περίπλοκο παρασκήνιο των ενεργειακών deals όπου η αλληλοδιασύνδεση των συμφερόντων και των εξαρτήσεων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή των αποφάσεων για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Η σύγκρουση με τη Ρωσία δρομολόγησε μία σειρά δύσκολων αποφάσεων οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στις Δυτικές κοινωνίες, απόρροια μίας ελλιπούς και διόλου διορατικής πολιτικής από πλευράς Ευρώπης και ΗΠΑ, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν τα επίχειρα της στρατηγικής μυωπίας τους.