MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Γιώργος Αδαλής: Απίστευτο διεθνές παρασκήνιο με deals & καραμπόλες ενώ έφθασε ενεργειακός Αρμαγεδδών

Στη συζήτησή μας (08-03-2022) ο οικονομολόγος και αναλυτής παρουσιάζει πληροφορίες και στοιχεία για το περίπλοκο παρασκήνιο των ενεργειακών deals όπου η αλληλοδιασύνδεση των συμφερόντων και των εξαρτήσεων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή των αποφάσεων για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Η σύγκρουση με τη Ρωσία δρομολόγησε μία σειρά δύσκολων αποφάσεων οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στις Δυτικές κοινωνίες, απόρροια μίας ελλιπούς και διόλου διορατικής πολιτικής από πλευράς Ευρώπης και ΗΠΑ, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν τα επίχειρα της στρατηγικής μυωπίας τους.

Τα στοιχεία είναι καταλυτικά και δεν αφήνουν περιθώρια διαχείρισης χωρίς βαριές απώλειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσει ςστην Ευρώπη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου