MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ὁ καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης μιλᾶ μέ ἐπιστημονικά ἐπιχειρήματα στόν Γ.Τράγκα

Συνέντευξη του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλαδα 94.3 FM, για τις μάσκες και τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

14 Σεπτεμβρίου: Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνη

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί από την Ελληνική Βουλή ως η «ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», η οποία κορυφώθηκε με την καταστροφή της Σμύρνης και τον αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και Αρμενίων κατοίκων το 1922.

Το «ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ» των ημερών εκείνων καταγράφει τις δραματικές εξελίξεις.

Από τον Αύγουστο του 1922 έχει ξεκινήσει, βορειοδυτικά του Αφιόν Καραχισάρ, η τουρκική γενική επίθεση ενάντια στις καθηλωμένες ελληνικές γραμμές. Η γραμμή του μετώπου διασπάται και η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών δυνάμεων προβαίνει σε άτακτη υποχώρηση.

Καλεντερίδης : Ελληνικό κράτος, ο «μεγάλος ασθενής»

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Το κράτος είναι κανονικά ο φορέας εκείνος που μαζί με την κυβέρνηση αποτελεί τη λεγόμενη Εκτελεστική Εξουσία. Είναι ο φορέας που υλοποιεί την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, στο πλαίσιο των νόμων που υπάρχουν και των υπηρεσιακών οδηγιών που εκδίδονται. 

Υπό την έννοια αυτήν, το κράτος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξασφαλίζει τη συνέχεια σε μια χώρα και φροντίζει για την κοινωνία και την επιβίωση του έθνους, και γι’ αυτό θα πρέπει να απολαμβάνει του σεβασμού απ’ όλους. 

Η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό

Δεν γνωρίζουμε για πόσον καιρό μπορεί να κυβερνηθεί μία χρεοκοπημένη χώρα, αποικία χρέους των δανειστών της, με ψέματα και με κενές υποσχέσεις – διαπιστώνοντας πως έχει χαθεί εντελώς ο έλεγχος από το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του. Δυστυχώς, γεγονός που ασφαλώς δεν μας ευχαριστεί για την πατρίδα μας, τα συμπεράσματα που βασίζονται σε νούμερα δεν είναι ποτέ λανθασμένα – ενώ το σημαντικότερο δεν είναι τα ποσά που διατίθενται για τη στήριξη της οικονομίας, αλλά το πού ξοδεύονται. Όταν λοιπόν διαπιστώνουμε πως ούτε ένα ευρώ δεν οδηγείται στην αλλαγή του οικονομικού μας μοντέλου, έτσι ώστε να καταστεί ξανά βιώσιμη η οικονομία μας, οπότε ότι πρόκειται για μία ανεύθυνη σπατάλη των περιορισμένων πόρων μας, είμαστε σίγουροι πως βαδίζουμε ταχύτατα σε μία επόμενη χρεοκοπία – η οποία αυτή τη φορά δεν θα μας κοστίσει μόνο το βιοτικό μας επίπεδο και την απώλεια των σπιτιών μας, αλλά τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η εθνική αναισθησία του STAR

Οι υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ φαίνεται ότι δεν θέλουν να καταλάβουν πως από τον Νοέμβριο του 2019 με το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο», η Τουρκία εξαπέλυσε ένα απροκάλυπτο και γενικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, ο οποίος κλιμακώνεται καθημερινά με ορατό το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα τον μετατρέψει σε πραγματικό πόλεμο: Τον Φεβρουάριο ο Έβρος, το καλοκαίρι οι απόπειρες μεταφοράς παράνομων μεταναστών σε ελληνικά νησιά με την συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τον Σεπτέμβριο το Oruc Reis και η ξαφνική έκδοση αυθαίρετων Navtex σε ξένα χωράφια, πολεμικές δηλώσεις αυξανόμενης οξύτητας, αξιοποίηση «προσφύγων» που είναι και υπάλληλοι της ΜΙΤ για εμπρησμούς σε τόπους φιλοξενίας κ.α.π. Η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ είναι πραγματικά ακατανόητη. Να είναι άραγε οι «εισπράξεις» μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αποφέρει η τουρκική προπαγάνδα στα ταμεία του σταθμού; Να είναι τα συμφέροντα της οικογένειας που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό με άλλες εταιρίες της «αυτοκρατορίας» της, όπως η Motor Oil; Να είναι μήπως κάτι άλλο που μόνο οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν;