MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Στα 345,4 δισ. αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το α' εξάμηνο

Στο ποσό των 345,379 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στις 30 Ιουνίου 2018 έναντι 343,740 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου. Αυτό προκύπτει από τα τριμηνιαία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εξέλιξης του δημοσίου χρέους.

Το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστικά τίποτε άλλο, από το να σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας προδίδοντας τους Έλληνες, όπως όλα τα προηγούμενα κόμματα – ενώ η ανακύκλωση των σκόπιμα αυθαίρετων υπερβολών των Γερμανών δεν εξυπηρετεί καθόλου την πατρίδα μας, αλλά τους πιστωτές της.
«Η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015, επεισόδιο που κοστολογείται έως 200 δις €, δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ. Ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου Μνημονίου την προσεχή Δευτέρα, εκτιμά πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία, αλλά με προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται και να ανοίγει. «Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί», προσθέτει, σημειώνοντας πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «μεταρρυθμιστές» που τον έχουν διαβεβαιώσει ότι υποστηρίζουν τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει το πρόγραμμα στήριξης. 

Hamburger Abendblatt: Σε απελπισία οι Έλληνες πολίτες, παρά το τέλος των Μνημονίων

Αν και η Ελλάδα εξέρχεται από τα Μνημόνια, πολλοί από τους πολίτες της βρίσκονται σε απελπισία, σχολιάζει σε δημοσίευμά της (αρθρογράφος: Gerd Höhler) η γερμανική εφημερίδα «Hamburger Abendblatt».

"Δεν μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα" του λέει η Κατερίνα, βάζοντας λίγα γλυκίσματα στο τραπέζι. 

Η 38χρονη ζει σε μια γκαρσονιέρα στη Νίκαια, μαζί με την 71χρονη μητέρα της. Πρώην λογίστρια της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, η Κατερίνα αναφέρει: "Πόσο ντρέπομαι. 

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Εναλλακτική πρόταση; Μα, θα αναρωτηθεί κάποιος: Υπάρχουν χιλιάδες εναλλακτικές προτάσεις. Κάθε μέρα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο δεκάδες διακηρύξεις και υπέροχα πολιτικά προγράμματα που ξεχειλίζουν από δημοκρατικότητα και ήθος. Όμως, ο κόσμος δεν τα προτιμά και προτιμά τα συστημικά κόμματα που τον πτώχευσαν και τώρα ξεπουλάνε τον ίδιο και την πατρίδα.

Μα, θα πει κάποιος άλλος: Όλα αυτά τα ωραία πράγματα δεν τα μαθαίνει ο πολύς κόσμος, γιατί τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις εναλλακτικές προτάσεις αλλά μόνο ό,τι λένε τα συστημικά κόμματα.