MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 , για την επόμενη μέρα στον πλανήτη μετά την πανδημία του νέου ιού που τον έχει πλήξει και τον τρόπο που συστήματα και εξουσίες , επιδρούν στις κοινωνίες με τις αποφάσεις τους, μίλησε για τις ώρες της αναγκαίας μεγάλης ενδοσκόπησης και προβληματισμού όλων των κοινωνιών. 

Τουρκία: 19,1 δισ. συναλλαγματικών αποθεμάτων μας τελείωσαν… Ταγίπ!

Με ταχύτητα μειώνονται συναλλαγματικά αποθέματα της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας. Τα ακαθάριστα συναλλαγματικά αποθέματα από το τέλος του Φεβρουαρίου ως τώρα μειώθηκαν κατά 19,1 δισ. δολάρια, ενώ αυξήθηκαν κατά 896 εκ. δολάρια τα αποθέματα χρυσού.

Ελλάδα: Η παράνομη μετανάστευση σε αριθμούς

Η Ελλάδα, ο διαχρονικός παράδεισος της φύσης και του πνεύματος, από την δεκαετία του 1980 και μετά άρχισε να αποτελεί προνομιακό στόχο εποικισμού στην αρχή από τον Βορρά (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.) και στην συνέχεια από την Ανατολή, με βάση ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των παντουρκιστών* που δεν έπαψαν να ονειρεύονται ανασύσταση της νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας, από την εποχή ακόμα της σταδιακής κατάρρευσης της με την δημιουργία του κινήματος των νεότουρκων (1908) και την πλήρη διάλυση της το 1922. 

Ο ακήρυχτος πόλεμος της Ευρώπης

Κατά τους Ιταλούς, «ακόμη και εάν η ΕΕ συνεχίσει να λειτουργεί υπό την πολιτική και τυπική έννοια, για την πλειονότητα των Πολιτών των μεσογειακών χωρών έπαψε να υπάρχει. Εάν αύριο το πρωί διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα στην Ιταλία με ψηφοφορία μέσω ιντερνέτ, το 80% των Ιταλών θα ψήφιζαν πιθανότατα την έξοδο. Όχι μόνο συντηρητικά και κεντροδεξιά κόμματα είναι εναντίον της σημερινής ΕΕ, αλλά για πρώτη φορά πολλοί φιλελεύθεροι και αριστεροί πολίτες έχουν τοποθετηθεί εναντίον της, καθώς βλέπουν την στάση της απέναντι στην Πανδημία και την μοίρα της Ιταλίας. 

Κατ’ εμάς «η 5η γερμανική φάλαγγα υπό τον πρόεδρο της Ιταλίας, η οποία ανέτρεψε την προηγούμενη συγκυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη σύγκρουση με τη Γερμανία – ενώ η πλειοψηφία των Ιταλών θα συμπεριφερθεί όπως η αντίστοιχη εκείνων των Ελλήνων που τάσσονταν υπέρ της Τρόικα και των μνημονίων, υπέρ του εγκληματικού PSI και υπέρ του ξεπουλήματος της χώρας, παραβλέποντας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την υποθήκευση των πάντων, τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο γερμανικό ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, την ίδρυση της ελεγχόμενης από τους Γερμανούς ΑΑΔΕ, τον αφελληνισμό του κυκλοφοριακού συστήματος της οικονομίας μας, των τραπεζών δηλαδή, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς ως αποτέλεσμα των μνημονίων, δηλαδή της εσωτερικής υποτίμησης παράλληλα με την υπερβολική άνοδο των φόρων κοκ.».