MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ατιμώρητοι «Λουδοβίκοι» καταστρέφουν τη χώρα! Γιώργος Κοντογιώργης

Οι ατιμώρητοι «Λουδοβίκοι» που λεηλατούν την χώρα…Ο κ.Γιώργος Κοντογιώργης Ομότιμος Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου μιλά όπως πάντα χωρίς να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Μιλά για την «εκλόγιμη μοναρχία» μας , για την Ελλάδα που δείχνει να έχει παραδοθεί από τις παρασιτικές κάστες ισχύος , ως παρακολούθημα στα “θέλω”,  όσων με όρους ισχύος την σέρνουν ως “δεδομένη”  στις επιδιώξεις τους.

Μιλά για τις παθογένειες μας, στην πολιτική, στη δικαιοσύνη, στην κοινωνία, όχι γενικώς και αορίστως αλλά με ονόματα.

Παρέμβαση Roubini: Οι ΗΠΑ δεν θα γλιτώσουν τη χρεοκοπία, έχουν γίνει Ελλάδα - Τα 4 σενάρια για την παγκόσμια οικονομία

... Μαύρισε και το Bitcoin 
 
Τον κίνδυνο αθέτησης εξυπηρέτησης του χρέους τους αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονα πλέον οι ΗΠΑ, οδεύοντας προς μια καταστροφή με οδυνηρές συνέπειες για όλο τον κόσμο, όπως επεσήμανε σε διαδικτυακή συζήτηση με τον γνωστό επενδυτή Anthony Scaramucci, την οποία παρακολούθησε το Bankingnews, ο Nouriel Roubini, που σε αποστροφή του λόγου του έκανε και τον εύλογο παραλληλισμό με την Ελλάδα…
 
Μάλιστα, όπως δήλωσε, η ελληνική οικονομία δεν είχε περιθώριο, έπρεπε να κάνει προσαρμογές… γιατί η αγορά πήρε το μαστίγιό της, ενώ στην περίπτωση των ΗΠΑ αυτό το μαστίγιο δεν υπάρχει, συνεπώς το μοιραίο απλώς παίρνει αναβολή μέχρι να υπάρξει κάποιος καταλύτης.