MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σε δίνη η τουρκική οικονομία- Πέφτει η λίρα, στα ύψη τα επιτόκια

«Σειρήνα συναγερμού» έχει σημάνει πάλι για την τουρκική οικονομία, καθώς το εθνικό νόμισμα της χώρας βυθίζεται σε δίνη πιέσεων, ενώ τα διατραπεζικά επιτόκια εκτοξεύονται στα ύψη, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η πτώση της ισοτιμίας της λίρας «φουσκώνει» το δημόσιο και ιδιωτικό εξωτερικό χρέος (μετρούμενο σε εθνικό νόμισμα), ενώ παράλληλα καθιστά όλο και πιο ακριβές τις εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών και πρώτων υλών, τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι τουρκικές αρχές αγωνίζονται να ανακόψουν την πτώση της λίρας, βάζοντας εμμέσως φραγμούς στις κινήσεις επιθετικών funds, τα οποία πωλούν τουρκικές λίρες έναντι ευρώ, δολαρίου, γιέν και άλλων ισχυρών νομισμάτων, ποντάροντας σε περαιτέρω αποδυνάμωσή της.

Eπιχειρηματίες σε Α.Τσίπρα: «Η Μακεδονία είναι ιερή για μας – Μην “ξανακτυπήσεις την πόρτα” μας-Πήγαινε μόνος σε Σκόπια»

Μόνος και… “έρημος” θα πάει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στα Σκόπια καθώς οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη αφού πρώτα “εκραξαν” την συμφωνία των Πρεσπών, έπειτα αρνήθηκαν να τον συνοδεύσουν στα γειτονική χώρα.

Οι επιχειρηματίες του τόνισαν πως “δεν πρόκειται να πάμε στα Σκόπια, δεν θέλουμε καν να ακούμε το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” γι αυτό μην μας “ξανακτυπήσεις την πόρτα”!

Εν μέσω αποδοκιμασιών ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη – «Προδότη κομιτατζή» του φώναζε ο κόσμος

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στην Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας από πολίτες που του φώναζαν «Τσίπρα, Προδότη, κομιτατζή, η Μακεδονία είναι ελληνική» 

Ο Τσίπρας έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και έδωσε το παρών στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Χρήστου Γιαννούλη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.