MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821- Πριν, Κατά και Μετά – 200 χρόνια Νεοελληνικού Κράτους

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους :

- Ο Θάνος Βερέμης , Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ- Μέλος της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» , Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ

- Η Βασιλική Λάζου , Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

- Ο Στέλιος Αλειφαντής , Πολιτικός Επιστήμονας Διεθνολόγος

Πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19: Έρχεται η σύγχρονη πανευρωπαϊκή Σπιναλόγκα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Νότης Μαριάς


Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες μόνο ημέρες προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη που κάναμε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 σε σχέση με την απόφαση βόμβα του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔEE) το οποίο με τη νομολογία του στην υπόθεση C-621/15 N. W κλείνει το δρόμο στη νομική ασυλία των πολυεθνικών του κορονοεμβολίου.

Και αυτό τη στιγμή που στη Γερμανία ανακοινώθηκαν 10 θάνατοι προσώπων τα οποία λίγες μέρες πιο πριν είχαν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού. Το ίδιο έγινε δυστυχώς και στη Νορβηγία όπου πέθαναν 23 άτομα τα οποία επίσης είχαν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού λίγες μέρες πιο πριν.

Η πανδημία ,ο Τσόμσκι και ο Γκράμσι: ‘Εγκλημα και αδιαφορία

Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

«Να διερευνηθούν ποινικά οι νεοφιλελεύθεροι ηγέτες που απέτυχαν να προστατεύσουν τις χώρες τους από τον Covid 19» αξιώνει ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος , Νόαμ Τσόμσκι σε άρθρο που συνυπογράφει με τον βραβευμένο Ινδό συγγραφέα, Βιζάι Πρασάντ.
 
Στο άρθρο καταγγέλλονται οι δραματικές υγειονομικές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου και που οδήγησαν σε εκατομμύρια θανάτους από τον κορονοϊό .

«Το πρόβλημα» γράφει ο Τσόμσκι,« έγκειται στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, των οποίων οι δεσμεύσεις υπέρ των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και των δισεκατομμυριούχων ξεπερνούν κατά πολύ τη δέσμευση για την προστασία των πολιτών τους ή των συνταγματικών τους υποχρεώσεων». Για αυτό χρειάζεται να συγκροτηθεί ένα «δικαστήριο των πολιτών» που θα διερευνήσει την απόλυτη αποτυχία των κυβερνήσεων να σπάσουν την αλυσίδα της μόλυνσης» αναφέρεται στο άρθρο.« Ένα τέτοιο δικαστήριο θα συλλέγει τις πραγματικές πληροφορίες που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα κράτη να παραβιάσουν τη σκηνή του εγκλήματος. Το δικαστήριο αυτό θα παράσχει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης μια σταθερή βάση για να διενεργήσει έρευνα για αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας…Όλοι πρέπει να είμαστε οργισμένοι. Όμως, η οργή δεν είναι αρκετά ισχυρή λέξη» καταλήγει το άρθρο του Νόαμ Τσόμσκι και του Βιζάι Πρασάντ.

Το πείραμα Covid

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Bulletin of the WHO» η θνητότητα από τον SARS-CoV-2 είναι 0,05% στα άτομα κάτω των 70 ετών, ενώ η διάμεση θνητότητα του κορονοϊού είναι 0,23% στον γενικό πληθυσμό. Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση πριν ακόμη προλάβει να εκδηλωθεί δεν απαιτούνται βίαια μέσα. Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.


Ξένη Δημοσίευση

– του Γιώργου Αυγερινού 
 

Το λιντσάρισμα ενός προέδρου

Ο Τραμπ είναι απλά ένας αντίπαλος της παγκοσμιοποίησης μέσα στην καρδιά του συστήματος. Παρά κάποιες αντιφάσεις στις πολιτικές του, αρνήθηκε να επικυρώσει τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Σχέση (TTIP) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ που είχε προετοιμάσει το δίδυμο Ομπάμα – Μπάιντεν. Αναθεώρησε τη Συμφωνία Διεθνούς Εμπορίου (NAFTA) μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού. Απέσυρε την Αμερική από τη Συνεργασία των δύο Πλευρών του Ειρηνικού (TTP). Επέβαλλε δασμούς σε μια σειρά προϊόντων, προκειμένου να προστατεύσει την αμερικανική παραγωγή από τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Κίνας, της Γερμανίας (ΕΕ) και άλλων χωρών. Επεδίωξε τον επαναπατρισμό των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για να ενισχύσει την εγχώρια απασχόληση. Τέλος προώθησε την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό προκειμένου να μη μεταναστεύσει η μισή Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ. Αυτή η ύβρις κατά των ανοιχτών συνόρων, δηλαδή, της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων, αγαθών και ανθρώπων, που επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση, έπρεπε πάση θυσία όχι μόνο να διορθωθεί αλλά να εξασφαλιστεί ότι ποτέ δε θα επαναληφθεί.


Ο θρίαμβος του νεοφασισμού

Δεν είναι δύσκολο να φαντασθούμε πως σταδιακά θα υπάρξουν υποχρεωτικά εμβόλια για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες – ακόμη και για τους χώρους εργασίας. Όσο για τους ανθρώπους, για το 99% αφού για το 1% δεν υπάρχουν νόμοι, θα κυριαρχούνται από τους φόβους τους για το συγκεκριμένο ή για τους επόμενους ιούς που θα «ανακαλυφθούν» – πόσο μάλλον αφού οι ιοί μεταλλάσσονται διαρκώς. Οι ελίτ πάντως δεν περίμεναν πως οι μάζες θα ήταν τόσο πρόθυμες να θυσιάσουν την ελευθερία τους για την ασφάλεια τους – έστω και αν είναι υποθετική. Ένα τέτοιο σύστημα ολοκληρωτικού ελέγχου, εάν φυσικά υλοποιηθεί και δεν αντιδράσουν οι άνθρωποι, θα έχει επιτύχει μέσα σε λίγους μήνες ότι δεν κατάφερε ο φασισμός τόσα χρόνια τώρα – ενώ το κωμικοτραγικό είναι η αποδοχή του ακόμη και από εκείνους, Πολίτες και κόμματα, που αντιστέκονταν πάντοτε στο φασισμό. Θα αποτελεί επί πλέον τον τελικό θρίαμβο των οπαδών της παγκοσμιοποίησης – όλων αυτών που θέλουν να καταλύσουν το Έθνος-Κράτος και τη Δημοκρατία, επιβάλλοντας τον ολοκληρωτισμό. Επίσης το Μεγάλο Αδελφό που θα παρακολουθεί, που θα ελέγχει καλύτερα τους πάντες – για να μην αντιδρούν στη στυγνή εκμετάλλευση τους. Όσο και να το τεκμηριώσει βέβαια κανείς, δεν πρόκειται να πεισθούν οι μάζες με την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί – δικό τους πρόβλημα φυσικά.


Τι λέει στο SLpress η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Βάζοντας γερά το χέρι στη τσέπη, και καταβάλλοντας συγκεκριμένα 400 εκατ. ευρώ, η Γερμανία αγόρασε μια μεγάλη παρτίδα μονοκλωνικών αντισωμάτων, σαν εκείνα που είχε λάβει ο Ντόναλντ Τραμπ και τα οποία η Ελλάδα υποστηρίζει ότι δεν της επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία να εισάγει. Το SLpress επικοινώνησε με τον Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) και έλαβε την απάντηση ότι κάθε χώρα έχει τη δική της νομοθεσία για το θέμα αυτό και δεν φταίει η ΕΕ που δεν παίρνουμε τα αντισώματα.


Η Γερμανία θα γίνει (επισήμως) η πρώτη χώρα της ΕE, που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες χώρες έχουν προμηθευτεί τα σχετικά σωτήρια αντισώματα. Η Ελλάδα πήρε μερικές εκατοντάδες δόσεις μόνον λέγοντας ότι "της επιτρέπεται να εισάγει μικρές ποσότητες μόνον για κλινική έρευνα", παρά τις πιέσεις πολλών γιατρών (και κυρίως πολιτών ή συγγενών ασθενών) για να εισαχθούν κανονικά και στην Ελλάδα και να μην προορίζονται για 300-400 τυχερούς.

Ο Δρ Drosten, σύμβουλος Ιολόγος της Angela Merkel που ανέπτυξε το coronatest PCR, με βάση το οποίο κλείδωσαν τον πλανήτη διώκεται από τη γερμανική δικαιοσύνη για…

… αλλοίωση του πρωτοκόλλου τεστ PCR…


Σε αυτή την παγκόσμια ομηρία του χειραγωγούμενου Covid-19 από τον Klaus Schwab και τους acolytes του του Forum του Davos,αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται τα γρανάζια αυτής της γιγαντιαίας εξαπάτησης. Με άλλους όρους αυτό που αποκαλούσαμε ακόμη εδώ κι 1 χρόνο «το βαθύ κράτος » αρχίζει να δείχνει το αληθινό του πρόσωπο ή μάλλον : τα πρόσωπα του.Κατ΄αρχήν: ο μεγάλος αρχιτέκτονας αυτού του εγκληματικού μηχανισμού: ο Klaus Schwab, ο διευθύνων ιδρυτής του Forum του Davos.