MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Απόρρητες οι δαπάνες του υπουργείου Μετανάστευσης εν μέσω κορωνοϊού! - «Δεν θα αποδίδεται λογαριασμός σε κανέναν»!

Η κυβέρνηση προωθεί ειδική διάταξη, με βάση την οποία το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα αποκτήσει ειδικές πιστώσεις απόρρητων εθνικών αναγκών, δηλαδή δαπάνες για τις οποίες δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν ελεγκτικό φορέα, αλλά ούτε στη Βουλή και είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε διάστημα 60 ημερών!

Η κρίση του κορωνοϊού έχει «κόψει» κάθε διεθνιστική διάθεση από τις κοινωνίες οι οποίες επιθυμούν πλέον «σφράγισμα» των συνόρων και ο καθένας να μένει στην χώρα του και να παλεύει εκεί.

Άλλωστε και πριν την πανδημία όλοι κατανοήσαν με τις τουρκικές προωθήσεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο και τις μάχες που έδωσαν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας για να μην εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος χιλιάδες αλλοδαποί, πως στην πραγματικότητα διεξάγεται η παράνομη μετανάστευση και ότι υπάρχουν χιλιάδες επιτήδειοι που ζουν (κερδίζοντας εκατομμύρια) απο τον κύκλο εργασιών της.

Ευρωπαϊκή θαλάσσια στρατηγική – «Όσο να ‘ρθει η ΕΕ να φέρει την ΑΟΖ»


Ας ξεκινήσουμε με μία ιστορία που ανάγεται στο μακρινό 1983. Λίγους μήνες πριν, είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Τρίτης Συνδιασκέψεως για το Δίκαιο της Θάλασσας και είχε υπογραφεί από όλα τα κράτη του κόσμου η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (με την εξαίρεση των ΗΠΑ, της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Βενεζουέλας). 

Η τότε ΕΟΚ βλέποντας τις νέες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί με τη θέσπιση μίας νέας ζώνης, της ΑΟΖ που έφθανε έως 200 μίλια από τις ακτές, θέλησε να προφυλάξει την αλιεία των κρατών μελών. Ως γνωστόν, τα θέματα αλιείας ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της τότε ΕΟΚ και σημερινής ΕΕ.