MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η τραγωδία του ευρώ

Η μονομερής έξοδος κάποιας χώρας από τη νομισματική ένωση που στραγγαλίζει σταδιακά τα μέλη της, ακόμη και των ισχυρότερων οικονομικά, δεν είναι εφικτή χωρίς μεγάλες ζημίες- ενώ για τα αδύναμα κράτη είναι συνώνυμη με την αυτοκτονία, ειδικά με δημόσια εξωτερικά χρέη στο 200% του ΑΕΠ τους, όπως η Ελλάδα. 

Ανάλυση 

Μετά τη μονομερή κατάργηση του συστήματος του Bretton Woods από τις Η.Π.Α. το 1971, ζούμε σε έναν κόσμο χρημάτων χωρίς αντίκρισμα (Fiat Money) – επειδή έκτοτε τα νομίσματα που κυκλοφορούν δεν μπορούν να ανταλλαχτούν με κάτι. Προηγουμένως, όλα τα νομίσματα είχαν αντίκρισμα σε δολάρια και τα δολάρια σε χρυσό – ενώ σήμερα η αξία τους καθορίζεται αυθαίρετα από τις κυβερνήσεις. Με απλά λόγια, η Ευρωζώνη λέει πως ένα νόμισμα έχει αξία ενός ευρώ, όπου όμως δεν μπορεί κανείς να το ανταλλάξει δίνοντας το στην ΕΚΤ με χρυσό ή με κάποιο άλλο μέταλλο – αφού δεν έχει στα αποθέματα της τίποτα ως πραγματικό αντίκρισμα. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. 'Live με την Αντιγόνη' - CretaTV

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. 'Live με την Αντιγόνη' - CretaTV

16/10/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, πΓΔΜ , Εξελίξεις

Stuttgarter Zeitung: Η κρίση δεν έχει τελειώσει για τους άνεργους Έλληνες

Για «κακοπληρωμένες δουλειές μερικής ή εποχικής απασχόλησης» στην Ελλάδα κάνει λόγο το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας 

Στα υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων με μερική απασχόληση αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Stuttgarter Zeitung. 

«Οι Έλληνες στην παγίδα της μερικής απασχόλησης» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται. 

«Πέρασε» ο ιταλικός προϋπολογισμός! - Μ.Σαλβίνι για Ζ.Κ.Γιουνκέρ: «Τώρα, ας πιει έναν καφέ για να συνέλθει»!

Ο ιταλικός προϋπολογισμός που έχει προκαλέσει σύρραξη Βρυξελλών και Ρώμης, με την εθνική ιταλική κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημά της στην γραφειοκρατία της ΕΕ και τους κερδοσκόπου εγκρίθηκε πριν από λίγο στην Ιταλία και οι Ιταλοί ηγέτες Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησαν στον πρόεδρος της ΕΕ Ζ.Κ.Γιουνκέρ που είχε επιτεθεί στην Ιταλία της προηγούμενες ημέρες: