MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Σταθακόπουλος, Πώς ο Τσάρος (Πούτιν) δένει πισθάγκωνα τον Σουλτάνο (Ερντογάν)

Παιχνίδια παίζει η Ρωσία ανακοινώνοντας νέα αγορά S400 από την Τουρκία; Τουρκικές διαρροές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία αλλά παράλληλα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Τουρκική πλευρά για την διαρροή της Μόσχας. Θυμίζουμε ότι, Την πληροφορία πως Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την αποστολή στην Άγκυρα της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 μετέδωσε το πρακτορείο TASS. 
 
Η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ωστόσο τονίζει πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, αναφερόμενος στους S-400 δήλωσε: Θέλω να σημειώσω ότι η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί. Από την πλευρά του, Τούρκος αξιωματούχος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας μιλώντας στο Reuters σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με τη Ρωσία για την αγορά των S-400 περιελάμβανε ήδη δύο συστοιχίες. «Δεν έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις άξιες αναφοράς. 
 

Η Ευρώπη και τα τρία κακά της μοίρας της…

Στην αρχή ήταν η πανδημία που δοκίμασε και συνεχίζει να δοκιμάζει την ομαλότητα της ζωής, τόσο από άποψη υγείας, όσο και οικονομίας. Μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είπαν πως πρέπει να υπερασπιστούμε στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας την Ουκρανία και τον αμφιλεγόμενο πρόεδρό της, που προσκλήθηκε να μιλήσει σε όλα σχεδόν τα Κοινοβούλια της Ευρώπης! Και καπάκι έρχεται η κλιματική κρίση που την περιμέναμε για αργότερα, απειλητική με πυρκαγιές και ξηρασίες. Και η Ευρώπη;

Μας βεβαίωναν ότι τα μπαράζ κυρώσεων θα έπλητταν τόσο πολύ τη ρωσική οικονομία που ο Πούτιν θα υποχωρούσε. Δεν μας είπαν ότι τα πλήγματα θα γύριζαν μπούμερανγκ, ότι τον λογαριασμό θα πληρώσει η Ευρώπη. Όταν προέκυψε το θέμα της ενεργειακής επάρκειας, κυρίως σε φυσικό αέριο, μιλούσαν για γρήγορες αντιδράσεις, με προμήθεια υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ. Δεν ανέφεραν τη σημασία του υψηλότερου κόστους, ούτε αν οι ποσότητες και οι υποδομές επαρκούν.

Υποκλοπές: Η «στρατηγική άμυνας» της κυβέρνησης την οποία «γαζώνουν» Καραχάλιος-Αντώναρος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν συμπληρώσει 3 χρόνια ζωής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με επικοινωνία ή οποιοδήποτε άλλο τέχνασμα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών απασχολεί σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ήδη συντριπτικά. Αν επαληθευτούν και όσα έχουν γραφεί σε εφημερίδες του συντηρητικού-φιλοκυβερνητικού Τύπου, τότε είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί οποιοσδήποτε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορέσει να συνεχίσει το βίο της…