MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Υποκλοπές: Η «στρατηγική άμυνας» της κυβέρνησης την οποία «γαζώνουν» Καραχάλιος-Αντώναρος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν συμπληρώσει 3 χρόνια ζωής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με επικοινωνία ή οποιοδήποτε άλλο τέχνασμα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών απασχολεί σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ήδη συντριπτικά. Αν επαληθευτούν και όσα έχουν γραφεί σε εφημερίδες του συντηρητικού-φιλοκυβερνητικού Τύπου, τότε είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί οποιοσδήποτε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορέσει να συνεχίσει το βίο της…


Η διέξοδος που φαίνεται να αναζητά η κυβέρνηση είναι να «ανοίξει» τη χρονική περίοδο της συζήτησης για τις υποκλοπές και προκειμένου να γλιτώσει ή να κερδίσει χρόνο δε διστάζει να βάλει στο κάδρο ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Το κάνει προκειμένου να ερευνηθεί και η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολούθησε την πρωθυπουργία Σαμαρά.

Το μεγάλο θέμα για την κυβέρνηση είναι ότι θα πρέπει να φέρει αποδείξεις υποκλοπών και γι ΄ αυτή την περίοδο. Προφανώς δεν αρκεί να υποστηρίζει ότι «και τότε γίνονταν υποκλοπές»! Αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης. Δεν υπάρχει όμως προς το παρόν ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει -όπως στην περίπτωση Ανδρουλάκη- ότι υπό παρακολούθηση ήταν πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων , βουλευτές ή ευρωβουλευτές!

Ακόμη και η καταγγελία του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργου για υποκλοπές συνδικαλιστών που επικαλούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, αναφέρεται στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά και η κατηγορία προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αρνήθηκε να ενημερώσει τους συνδικαλιστές για το τι στοιχεία υπήρχαν . Σ΄ αυτά απάντησε ο κ.Δρίτσας υποστηρίζοντας ότι «η καταγγελία του Αντώνη Νταλακογιώργου δεν περιείχε κανένα αντικειμενικό στοιχείο, έστω ενδεικτικό. Ήταν καταγγελία-ισχυρισμός, τον οποίο εγώ σεβάστηκα και καθόλου δεν τον υποτίμησα. Αλλά μέχρι εκεί. Άλλα στοιχεία έστω ως ένδειξη δεν υπήρχαν. Η έρευνα τελικά δεν απέδωσε κάποιο στοιχείο. Τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την καθημερινή διαδικασία, συχνότατα, συστηματικά και με ειλικρίνεια ενημέρωνα τον καταγγέλλοντα. Μετά από αυτά και εκείνος σταμάτησε τις ενέργειές του προς κάθε κατεύθυνση».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει καθησυχασμός με το επιχείρημα ότι «θα περάσει κι αυτή η θύελλα».
 
Δε φαίνεται από πουθενά κάτι τέτοιο… Τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σφοδρά και προέρχονται κυρίως από πολιτικούς της δικής της παράταξης. Ο Νίκος Καραχάλιος για παράδειγμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου