MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ Ενας στους δύο Ελληνες χρωστάει στην Εφορία – Στα 90 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Σχεδόν ένας στους δύο Ελληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται κοντά στα 90 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 

Τα χρέη «πνίγουν» τους φορολογούμενους. Πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ. Για 755.806 οφειλέτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δρομολογήσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και πλειστηριασμούς ακινήτων. 

"Καμπανάκι" ΣΕΤΕ: Η φορολογία αφαίρεσε το 10% της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Το 10% της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού αφαίρεσε η φορολογία το τελευταίο 12μηνο, σύμφωνα με υπολογισμούς του SETE Intelligence. 

Αυτό αναφέρεται στο 1ο τεύχος της νέας σειράς μελετών του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ με τίτλο: «Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις & Προοπτικές». Σύμφωνα με υπολογισμούς του SETE Intelligence, οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις του τελευταίου 12μήνου εξανεμίζουν ουσιαστικά το 50% της ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, που επιτεύχθηκε από την αρχή εφαρμογής των μνημονίων.

Σαν παραμύθι...

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. 

Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση.

Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. 

Συναρπαστικό μακελειό Κασιδιάρη-Κοντομηνά, απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη!

Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα. Σέβομαι που είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω… 

Συναρπαστικό μακελειό Κασιδιάρη-Κοντομηνά. 

Οπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον Κασιδιάρη για να μαστιγώνει τους Εκδότες και Καναλάρχες στην Εξεταστική της Βουλής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστοτόπου makeleio.gr σφοδρό επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και του Ηλία Κασιδιάρη σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα “θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και ΜΜΕ με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.