MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση κατηγορούμενη για την συγκάλυψη στα Τέμπη μπαίνει σε θύελλα έχοντας απέναντι της την κοινωνία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες και δεν τολμά να διαψεύσει τίποτα απ΄ όσα το ΒΗΜΑ της Κυριακής αποκάλυψε για το μοντάζ που έγινε σε ηχητικά ντοκουμέντα από τη νύχτα της τραγωδίας. Είναι τόσο εξόφθαλμη η προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν μπορεί να κρυφτεί παρά τα όσα…κυβερνητικοί κύκλοι ανέλαβαν να «διαρρεύσουν»
 
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα για την συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών θα είχαν οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
 
Προς το παρόν οι …κύκλοι του Μαξίμου διαρρέουν διάφορες δικαιολογίες αλλά γνωρίζουν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Έχουν απέναντι τους την οργή πολιτών , κυρίως εκείνων που είχαν πιστέψει ότι η δικαιοσύνη θα βρει γρήγορα την αλήθεια. Ένα χρόνο μετά αυτοί είναι οι πιο οργισμένοι .
 

Βαρίδι ο Μπελέρης για την Αθήνα!

Από όταν προέκυψε η υπόθεση με τον Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, με την απαγωγή του από τις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια με τις ατεκμηρίωτες κατηγορίες έναντι του, που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του, είχε γραφτεί πως η ελληνική κυβέρνηση δίσταζε να του συμπαρασταθεί, συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών. Η υφυπουργός Εξωτερικών φέρονταν να είναι κάθετα αντίθετη στην σκλήρυνση της ελληνικής στάσης έναντι των Τιράνων.
 
Πιθανώς από εθελούσια οφθαλμαπάτη και πέραν κάθε κοινής λογικής, η υφυπουργός διέβλεπε πως επίκειται η διάρρηξη της σχέσης του Ράμα με τον Ερντογάν, με την Αθήνα να αντικαθιστά την Άγκυρα στην εξίσωση της υψηλής διπλωματίας! Αν βάλει κανείς κάτω τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, του ίδιου του πρωθυπουργού, άλλων παραγόντων, τις “διαρροές” και κυρίως τα κατά παραγγελία δημοσιεύματα, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η Αθήνα ακολουθούσε συγκρατημένη γραμμή, την στιγμή που τα Τίρανα κλιμάκωναν και ο Μπελέρης άρχισε να υφίστατο διώξεις.
 

Το τρομακτικό κόστος της «σωτηρίας» των τραπεζών

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ «ΕΠΡΕΠΕ» ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ;
 
Η χρεοκοπία των τραπεζών οφείλεται στη χρεοκοπία του Δημοσίου; ● Το μακρύ ιστορικό των μέτρων στήριξης, από το πρώτο «πακέτο Αλογοσκούφη» και ύστερα ● Η άποψη ότι το Δημόσιο όχι μόνο δεν έχασε, αλλά κέρδισε ● Το λάθος μέτρημα και τα θύματα της «κοινωνικοποίησης» των ζημιών του τραπεζικού συστήματος
 
Στο ζήτημα της χρεοκοπίας των τραπεζών και της διάσωσής τους από το Δημόσιο, η κυρίαρχη μέχρι πρόσφατα θεωρία ήταν ότι επρόκειτο για υποχρεωτική κίνηση ώστε να σωθούν οι καταθέσεις - «αμαρτήσαμε» για τους καταθέτες... Καθώς όμως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το Δημόσιο, «αποεπενδύει» πουλώντας τα εναπομείναντα ποσοστά του στις ελληνικές τράπεζες και αυτές αποδίδονται πλήρως στον ιδιωτικό τομέα, το ζήτημα του συνολικού απολογισμού της υπόθεσης «σωτηρία των τραπεζών από το Δημόσιο» τίθεται εξ αντικειμένου με το αυτονόητο ερώτημα: Κέρδισε ή έχασε το Ελληνικό Δημόσιο; Σε απάντηση αυτού του ερωτήματος, είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικά στελέχη και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας διατυπώνουν την άποψη ότι το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο δεν έχασε αλλά κέρδισε.
 

Υπάρχει ο ISIS; Ο Δρ Δημ. Σταθακόπουλος απαντά

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου
 
Επειδή (δυστυχώς) το ακούσατε και θα το ακούτε τις επόμενες μέρες :
 
Khorasan/Khorassan/ Khurasan/ Χορασάν ετυμολογείται από το σύγχρονο ΙρανοΠερσικό خراسان (xorâsân), τα κλασικά خوراسان (xwarāsān), και το αρχαιοΠαρθικό hwlʾsʾn’ (xwarāsān).
 
Σημαίνει ανατολή ηλίου και Ανατολή.
 
Ιστορικά ήταν το Σασσανικό και υστεροΙσλαμικό όνομα για την περιοχή της Παρθίας στην Ανατολική Περσία ( Ιράν).
 
Στην ιστορία κάλυπτε περιοχές της Κεντρικής Ασίας και του Αφγανιστάν ( μεγάλο Khorassan).