MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Yeadon (πρώην Pfizer) : Οι άνθρωποι που προώθησαν την ιδέα του καθολικού εμβολιασμού είναι «ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer, Μάικλ Γίντον, υποστηρίζει ότι, δεδομένου ότι ο δείκτης θνησιμότητας των λοιμώξεων από την COVID-19 δεν ήταν υψηλός, τα εμβόλια δεν θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί.


Επιπλέον, καυτηρίασε έντονα τα μάντρα των εταιρικών μέσων ενημέρωσης που τα χαρακτηρίζουν ασφαλή, αποτελεσματικά και απαραίτητα για να τερματιστεί η πανδημία του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Ο Γίντον είναι βετεράνος της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας με 32 χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο. Εργάστηκε ως επικεφαλής της έρευνας για τις αλλεργίες και το αναπνευστικό στην Pfizer από το 1995 έως το 2011 και είναι ο πρώην ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ziarco, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που εξαγοράστηκε από τη Novartis. Επιπλέον, είναι διδάκτωρ αναπνευστικής φαρμακολογίας και κάτοχος διπλού πτυχίου πρώτης τάξης με άριστα στη βιοχημεία και την τοξικολογία.

Τέλος εποχής; Τα 2/3 του πλανήτη γυρίζουν την πλάτη στη Δύση

Δεν εγκρίνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με βασική ένσταση ότι συμπεριφέρεται εμμονικά στο Ουκρανικό, ενώ αγνοεί δεκάδες άλλες συγκρούσεις
 
Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ξαφνιασμένη και αμήχανη η Δύση διαπιστώνει ότι στον πόλεμο με τη Ρωσία οι «φίλοι» της είναι λιγότεροι απ’ όσους υπολόγιζε. Σε κίνδυνο βρίσκεται πλέον μια ολόκληρη κοσμοθεωρία δεκαετιών. Μόλις το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες που επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα 2/3 του πλανήτη, περίπου 5,2 δισ. άνθρωποι, είτε στηρίζουν ευθέως τη Ρωσία είτε διατηρούν μια ουδετερότητα που στις περισσότερες περιπτώσεις εκλαμβάνεται ως περισσότερο φιλορωσική παρά φιλοδυτική.

Ο Economist διαλύει την αφήγηση της «ρωσικής οικονομικής κατάρρευσης»

Η αντίληψη ότι μια μείωση του ΑΕΠ όχι τόσο άσχημη όσο αναμενόταν είναι «απαισιόδοξη» δείχνει πόσο ενθουσιασμένοι ήταν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις για την πιθανότητα οικονομικής κατάρρευσης της Ρωσίας.


Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, στην πιο ολοκληρωμένη και άνευ προηγουμένου οικονομική επίθεση στην πρόσφατη ιστορία, οι δυτικοί οικονομολόγοι και τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν τα ίδια σημεία συζήτησης των πολιτικών τους ελίτ – η ρωσική οικονομία τελείωσε. Το ρούβλι βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση, τουλάχιστον τα μισά από τα τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας είχαν παγώσει, εκτιμώμενα σε περίπου 300-350 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που τώρα ουσιαστικά έχουν κλαπεί από τη Δύση, ενώ δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τραπεζικά συστήματα άρχισαν να αποκόπτουν τη Ρωσία, εμποδίζοντας το εμπόριο, ακόμη και με τρίτους.

Copaganda η αστυνομία στα media

 
Πριν από έναν μήνα η αστυνομία της Νέας Υόρκης μετέτρεψε ένα φιάσκο σε επικοινωνιακό θρίαμβο. Για να το πετύχει χρειάστηκε την εμπειρία ενός αιώνα στη λεγόμενη Copaganda, την προπαγάνδα των αστυνομικών.

Οταν επιβιβάστηκα στο λεωφορείο που ανέβαινε την 23η οδό στο ανατολικό Μανχάταν, δύο ένστολοι αστυνομικοί με κοίταξαν καχύποπτα. Οι ασύρματοί τους μετέδιδαν συνεχώς μηνύματα, ενώ γύρω από το λεωφορείο περνούσαν διαρκώς περιπολικά. Ηταν 15 Απριλίου και περίπου δύο ώρες νωρίτερα ένας 62χρονος είχε πυροβολήσει δέκα επιβάτες στο μετρό, στην περιοχή του Μπρούκλιν. Η περίφημη NYPD, η καλύτερα στελεχωμένη και εξοπλισμένη αστυνομική διεύθυνση του πλανήτη, είχε εξαπολύσει ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του που ολοκληρώθηκε αναίμακτα ύστερα από 30 ώρες. Τα ΜΜΕ εξήραν την αποτελεσματικότητα των μελών της NYPD, o δήμαρχος ζήτησε περισσότερα χρήματα για αστυνόμευση (όπως κάνει αυτές τις ημέρες και ο Μπακογιάννης) και όλοι έζησαν καλά. Happy end.