MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Το «κατακόκκινο δάνειο» που η Ελλάδα αρνείται να απαιτήσει από τη Γερμανία! Ν.Μαριάς

Η Ελλάδα αρνείται να διεκδικήσει όσα με ακράδαντα νομικά επιχειρήματα της οφείλει η Γερμανία! Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα και και το κατοχικό δάνειο εξακολουθεί να παραμένει στο ράφι!
 
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μέσω Πολωνίας! Η Βαρσοβία μόλις τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε επί της ουσίας τη διεκδίκηση.Κι όμως μέσα σε λίγους μήνες έχει φθάσει το θέμα μέχρι τον ΟΗΕ και ετοιμάζει διεθνή διάσκεψη για το θέμα!
 
Ο Νότης Μαριάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης , πρώην Ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Ελλάδα ο άλλος δρόμος,Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Υφυπουργό της Πολωνίας  Arkadius Mularczyk και συζήτησαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμποδίζει την έρευνα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα

Eμποδίζουν τη διερεύνηση υποθέσεων για «απόρρητα κονδύλια»
 
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει εμπόδια στη στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με νομοσχέδιο.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του News247.gr, το νέο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες ουσιαστικά εξισώνεται ο ρόλος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα με αυτόν της Οικονομικής Εισαγγελίας στην Αθήνα. Οι αλλαγές αυτές που ετοιμάζονται βάζουν εμπόδιο στη διερεύνηση υποθέσεων αναφορικά με κονδύλια, καθώς χαρακτηρίζονται «απόρρητα».
 
Από πλευράς της η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύει τον ρόλο του ευρωπαϊκού οργάνου, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το νομοσχέδιο δεν έχουν υιοθετηθεί.