MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

«Ενώ εσύ ήσουν σε καραντίνα...»: Θεσμοθετήθηκαν 28 πόλεις μουσουλμάνων εποίκων σε όλη την Ελλάδα - Η υπουργική απόφαση

( John.k - Η «Ελληνική» κυβέρνηση με εντολές όπως όλα δείχνουν από την Γερμανία, εισάγει μελλοντικές μουσουλμανικές μειονότητες ... με σκοπό την αλλοίωση του πληθυσμού... )

Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, η ελληνική κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησε σε θεσμοθέτηση νέων και προγενέστερων δομών «φιλοξενίας» (πρακτικά 28 νέων πόλεων με σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνους κατοίκους) σε όλη την επικράτεια για την μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για μία δημοκρατική πολιτεία, στο Μαξίμου βρήκαν την ευκαιρία με τους πολίτες τρομοκρατημένους και κλειδωμένους (υποχρεωτικά) στα σπίτια τους, ενώ η επιδημία του κορωνοϊού δεν παρουσιάζει έξαρση, να «λύσουν» με διαδικασία εξπρές το μεταναστευτικό. 

Υπενθυμίζουμε πως η μεταφορά και η μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα κάτι που θα οδηγήσει σε αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, ήταν το σχέδιο Α για την «επίλυση» του μεταναστευτικού, έως ότου ξεσηκώθηκαν οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, μετά από πιέσεις των τοπικών κοινωνιών. Όπως όλα δείχνουν μετά το ναυάγιο (και) του σχεδίου Β για μόνιμη εγκατάσταση στα νησιά, στην κυβέρνηση επιστρέφουν στο πρωταρχικό τους πλάνο.

Η πανδημία, η ιταλική τραγωδία και το 4ο Ράιχ

Οι λύσεις που προτείνει η Γερμανία στην Ιταλία, τη στήριξη της από το γερμανικό ΔΝΤ, τον ESM, προκαλούν την έντονη αντίδραση των Ιταλών που υποστηρίζουν αφελώς ότι, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη! Επιπλέον πως εάν διασωθεί μόνο η Ιταλία από τον ESM, θα φέρει το στίγμα της πλέον αδύναμης οικονομίας της Ευρωζώνης μετά την Ελλάδα – με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της. Η Γερμανία όμως δεν καταλαβαίνει από συναισθηματισμούς, όπως άλλωστε φάνηκε στο παρελθόν με την ανατροπή του Berlusconi – ενώ εκμεταλλεύεται πάντοτε τις αδυναμίες των άλλων με όση βαρβαρότητα διαθέτει, χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό. Εύλογα λοιπόν ανησυχούν και οι Γάλλοι για το μοντέλο που προτείνει η Γερμανία (διασώσεις από τον ΕΣΜ με μνημόνια, όπως πιθανολογούμε πως θα συμβεί και στην Ελλάδα), διαισθανόμενοι πως θα έλθει η σειρά τους – ενώ παραδόξως δεν έχει καταλάβει πρακτικά καμία χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Μ. Βρετανία, το αυτονόητο: πως ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγει η Γερμανία δεν έχει καμία διαφορά με το συμβατικό, όσον αφορά τις κατακτήσεις ξένων κρατών, τη ληστεία τους, τη μετατροπή των Πολιτών τους σε φθηνούς σκλάβους χρέους κοκ.

Πώς ο κορωνοϊός έπιασε στον ύπνο τις ελίτ του πλανήτη

Γράφει ο Φώτης Κόλλιας 

Την ίδια ημέρα που η Κίνα παραδέχονταν, για πρώτη φορά, τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο, στις 21 Ιανουαρίου, ξεκινούσε στο Νταβός της Ελβετίας το ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum – WEF). 

Και στο φετινό Φόρουμ παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση (The Global Risks Report) για τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης στην οποία η πιθανότητα πανδημίας ή τουλάχιστον μεταδοτικής ασθένειας δεν βρίσκονταν ούτε καν στην πρώτη δεκάδα! Ο κίνδυνος για τον πλανήτη από μια μεταδοτική ασθένεια θεωρούνταν πολύ μικρός, όπως και ο κίνδυνος «κατάρρευσης τιμών στην ενέργεια» και η «κατάρρευση ενός κράτους». 

Ιδιοτέλεια και απληστία: Οι “εταίροι” μας οι Γερμανοί αποκαλύπτουν πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο


Η παγκόσμια απειλή του κορωνοιού καταρρίπτει και εμπράκτως τους μύθους περί ευρωπαικής αλληλεγγύης και κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης εξωτερικών κινδύνων.

Το Βερολίνο έφτασε πολύ κοντά στο να ελέγχει τις ζωές των Ευρωπαίων, ακόμη και σε τομείς οικογενειακού προυπολογισμού, αλλά αποδείχτηκε ανέτοιμο να εκπληρώσει τον ηγετικό του ρόλο, αντιμετωπίζοντας και για λογαριασμό των πιο αδύναμων, μία ακραία κρίση δημόσιας υγείας.

Ακόμη και την οικονομική βοήθεια «τσιγκουνεύεται» βάζοντας όρους και προυποθέσεις για να ξεκλειδώσει τα λεφτά του ESM, λες και είναι προσωπικός κουμπαράς του Ρέγκλιγκ. Διστάζει και για τα ευρωομόλογα επειδή υπάρχουν «οικονομικές ανισότητες» ανάμεσα στα κράτη και οι Γερμανοί «θα επιβαρυνθούν περισσότερο».Την ώρα που οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν ακρίδες στον ευρωπαικό νότο…