MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Gold Switzerland: «Το δολάριο θα “λιώσει” σαν “παγάκι” – Καημένες ΗΠΑ»

Η έκθεση του ελβετικού οίκου «βλέπει» την αμερικανική οικονομία να βρίσκεται στο «χείλος» του «γκρεμού»
 
O ελβετικός οίκος Gold Switzerland δημοσιοποίησε μία νέα έκθεση για την αμερικανική οικονομία με βάση την οποία θεωρεί πως είναι καταδικασμένη και το δολάριο «θα λιώσει σαν παγάκι» ανεξαρτήτως εάν η Fed μειώσει η αυξήσει τα επιτόκια!
 
Μάλιστα, χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «καημένη Αμερική»!
 
Τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρώσουν 1,6 τρισεκατομμύρια $ για το αμερικανικό χρέος!
 

Αμερικανοί γερουσιαστές απειλούν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να μην «αγγίξει» το Ισραήλ και τον Νετανιάχου!

Στο «φως» η επιστολή-σκάνδαλο!
 
Σκάνδαλο μεγατόνων έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη ότι 12 Αμερικανοί Ρεπομπλικανοί γερουσιαστές προειδοποίησαν και απείλησαν τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) για την ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από κατά Ισραηλινών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον συνεχιζόμενο γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Η προειδοποίηση αποτυπώθηκε σε μια σκληρή μονοσέλιδη επιστολή που απηύθυναν οι γερουσιαστές στον Βρετανό δικηγόρο Καρίμ Χαν τη Δευτέρα του Πάσχα και την οποία έφερε στο φως η ιστοσελίδα Zeteo.