MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Θα μας κλάσετε μια μάντρα κύριε Ερντογάν!

Παρακολουθώ μήνες τους ατζέντηδες των μονοπωλίων να γαυγίζουν. Μπαχτσελίδες, Ακάρηδες, Τσαλαβούτογλου και φυσικά ο … Ερντογανίδης! Αναβαθμισμένες οι απειλές πολέμου προς την Ελλάδα! Τη μια θα έρθουν νύχτα, την άλλη θα μας βομβαρδίσουν την Αθήνα, την παρ’άλλη θα μας πάρουν τα νησιά μας κι ένα σωρό άλλες απειλές! Απευθυνόμενος σε όλο αυτό τον συρφετό που το κοινό τους γνώρισμα είναι η καθημερινή υποστήριξη με … πάνες ακράτειας, θα τους στείλω ένα μήνυμα :
 

Η ελληνική οικονομία στην είσοδο του 2023

Ο απολογισμός του 2022 και γενικότερα της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης, είναι μάλλον απογοητευτικός – αν και οφείλει να κρίνει κανείς μόνος του, από τα μεγέθη που παραθέτουμε. Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις για το 2023, με την ενεργειακή κρίση να συνεχίζεται, όπως επίσης τον πόλεμο, τον πληθωρισμό κοκ., δεν είναι καθόλου αισιόδοξες – αν και η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιτύχει πάρα πολλά, εάν εκμεταλλευθεί τα διεθνή προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, προς όφελος των βιομηχανικών επενδύσεων στην επικράτεια της. Επίσης τα σημαντικότατα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα – σε τομείς όπως ο πρωτογενής, η μεταποίηση, η ναυτιλία, η άμυνα και ο τουρισμός.
.

Είμαστε «φθηνοί» - Η τιμή της MWh στην Ελλάδα είναι κατά 1.528% ακριβότερη από ότι στην Γερμανία

Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα την kwh σε σχέση με τα νοικοκυριά άλλων ευρωπαϊκών χωρών  
 
Στο ίδιο έργο θεατές τα ελληνικά νοικοκυριά αφού διατηρείται στα ύψη η τιμή της MWh στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.
 
Για σήμερα Παρασκευή (30/12/2022) διαμορφώνεται στα 228,15 ευρώ ανά MWh σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 8,09% από τα 248 ευρώ που ήταν την Πέμπτη.
 
Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα την kwh σε σχέση με τα νοικοκυριά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.