MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ο Ερντογάν «πουλάει τρέλα» και λέει ότι η Τουρκία «δεν χρησιμοποίησε ποτέ F-16 κατά της Ελλάδας»!

«Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ αεροσκάφη F -16 κατά της Ελλάδας ούτε σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε»,  δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του για τα μαχητικά αεροσκάφη που θα προμηθευτεί η χώρα του!
 
Η διάψευση από τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για το έτος 2022. Μην πάμε πιο πίσω δεν χρειάζεται. 11.256 παραβιάσεις το 2022!
 
«Ο Μπάιντεν είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε», πρόσθεσε ο Ερντογάν όσον αφορά στην πώληση F-16 στην Τουρκία. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ», πρόσθεσε.
 

Μουσταφά Κεμάλ: Η προπαγανδιστική τουρκοσειρά με διανομή της Disney+

του Λεωνίδα Κουμάκη*
 
Όπως είναι γνωστό, οι τούρκοι ισλαμιστές και φασίστες που ελέγχουν το καθεστώς της Τουρκίας, χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια μέθοδο «ήπιας ισχύος», με την απλόχερη επιδότηση προπαγανδιστικών τηλεοπτικών σειρών οι οποίες παρουσιάζουν είτε μια ιδανική αλλά ανύπαρκτη στην πραγματικότητα εικόνα της Τουρκίας, είτε δημιουργούν ένα φανταστικό ιστορικό παρελθόν, με αδίστακτη παραμόρφωση της ιστορίας.
 
Η μέθοδος αυτή, με αντιγραφή ενός πολύ πετυχημένου αμερικανικού προτύπου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες χώρες του κόσμου – μεταξύ των οποίων, μέχρι πρότινος, και στην Ελλάδα.