MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ-Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών: Η Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια που απορρίφθηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Νότης Μαριάς,  Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στα μνημονιακά κόμματα για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών που ενορχηστρώνουν τα διάφορα κοράκια με στόχο να αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει το ανάθεμα στον Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε η ΝΔ, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της υπενθυμίζει με νόημα ότι η νομοθεσία για την πώληση των κόκκινων δανείων στα «αρπακτικά» θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (www.protothema.gr. 15/12/2015). Όμως οι κοκορομαχίες των εκπροσώπων των μνημονιακών κομμάτων στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα δεν μπορούν να απαλείψουν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες στο ζήτημα αυτό. Άλλωστε η  ψήφιση και εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα έγινε λόγω των δεσμεύσεων προς το Eurogroup που ανέλαβε τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύσεις τις οποίες εφάρμοσε με ιδιαίτερο ζήλο η κυβέρνηση της ΝΔ.
 

Ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου η δίωξη Ασάνζ λένε διεθνή Μέσα

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει τη δίωξη του συνιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία υπονομεύει την ελευθερία του Τύπου», τονίζουν μεγάλοι διεθνείς δημοσιογραφικοί οργανισμοί που έχουν φιλοξενήσει στις στήλες τους πρώτοι απόρρητα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν.


Σαν σήμερα, δώδεκα χρόνια πριν, ο Guardian, οι New York Times, η Le Monde, το Der Spiegel και η El País συνεργάστηκαν για να δημοσιεύσουν αποσπάσματα από 250.000 έγγραφα που έλαβε ο Ασάνζ με φόντο το σκάνδαλο διαρροών «Cablegate». Το υλικό, που διέρρευσε στο WikiLeaks από την τότε Αμερικανίδα στρατιωτικό Τσέλσι Μάνινγκ, αποκάλυψε τις κρυφές εσωτερικές λειτουργίες και ντιρεκτίβες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας σε όλο τον κόσμο.

Το κόμμα των υποκλοπών

Αν ξαφνιάζεστε από τον τρόπο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι ο πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά τις παρακαταθήκες του πατέρα του και τον τρόπο που εκείνος αντιμετώπισε τις αποκαλύψεις του 1993.


Οσο κι αν προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης βυθίζεται όλο και περισσότερο στο τέλμα που ο ίδιος δημιούργησε, αποφασισμένος να διοικεί τη χώρα και το κόμμα του με τη βοήθεια ενός πρωτοφανούς συστήματος παρακολούθησης κάθε «στόχου» που θεωρούσε εμπόδιο για τα προσωπικά του σχέδια.