MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Τα big data, ο τρόμος του Γιουβάλ και ο ελληνικός ψηφιακός μετασχηματισμός

Την ώρα που ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, ο CEO της στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωναν επένδυση 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία κόμβου Data Center στην Αττική, ο Ισραηλινός ιστορικός, συγγραφέας και influencer Γιουβάλ Νόα Χαράρι περιέγραφε στον διευθυντή της "Καθημερινής" Αλέξη Παπαχελά τους πολιτικούς και κοινωνικούς κινδύνους που ενυπάρχουν στα big data, τα μεγάλα δεδομένα, πέρα από τις θετικές δυνατότητες που αυτά ανοίγουν. Είπε:


1. Το χάσμα μεταξύ των χωρών που θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη και big data θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο μεταξύ αγροτικών και βιομηχανικών χωρών στο παρελθόν.

Γιατί ο Ερντογάν “χορεύει στο ταψί” εμάς και τους φίλους μας τους Ευρωπαίους!

Γράφει ο Νότης Μαριάς

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε δια ζώσης στις Βρυξέλλες στο διάστημα 1-2 Οκτωβρίου εξόργισε σύσσωμο τον Ελληνικό λαό που είδε για άλλη μια φορά τους δήθεν φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ αντί να επιβάλουν κυρώσεις στον Ερντογάν τελικά να τον χαϊδεύουν παρότι επί τριάντα μια συναπτές ημέρες συνέχιζε το πάρτι στην ελληνική ΑΟΖ παραβιάζοντας με το Ορούτς Ρέις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.

Κώστας Γρίβας: Καρικατούρα εθνικής στρατηγικής

Συνταγή γεωπολιτικής αυτοκτονίας

Αυτή την στιγμή υπάρχει στην Ελλάδα μια καρικατούρα εθνικής στρατηγικής. Σύμφωνα είναι από την μία να μην τσιγκλήσουμε πουθενά την Τουρκία, καί από την άλλη να απορροφηθούμε ολοκληρωτικά και απόλυτα σε μια φαντασιακή δυτική αρχιτεκτονική.