MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τραγωδία Τεμπών 57 νεκροί: Να γιατί δεν ήθελαν να γίνουν νεκροψίες-Τι λέει δικαστικός πραγματογνώμονας

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας , άλλοτε ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής σε αυτοψίες δυστυχημάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης , μιλώντας στον 98.4 και στον Γιώργο Σαχίνη, αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που βρήκαν οι εμπειρογνώμονες της πυροσβεστικής για το ότι από το βαγόνι του κυλικείου του επιβατικού τραίνου ,  ξεκίνησε η φονική φωτιά. Όπως είπε, αυτό αναδεικνύει την σπουδαιότητα που είχε η απόφαση να μην υπάρξει ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των 57 νεκρών, ώστε να φανεί πόσοι κατέληξαν από την σφοδρή σύγκρουση και πόσοι από άλλη αιτία όπως η φωτιά, η εισπνοή ή οι αναθυμιάσεις από καπνούς. 
 

Συνεχίζεται ο κυβερνητικός διασυρμός για τις υποκλοπές

Κεραυνοί της Σόφι ιντ Βελντ στη συνέντευξη Τύπου για την έκθεση της PEGA • Βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου απαντά με συνωμοσιολογία περί πολιτικής χειραγώγησης της Επιτροπής από την αντιπολίτευση στο ΕΛΚ.
 
«Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι μόλις η κυβέρνησή του ανέλαβε, ο νόμος άλλαξε και η ΕΥΠ πέρασε υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού. Ή ήξερε, τότε έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ή δεν ήξερε ενώ έπρεπε να γνώριζε, που είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα». Αυτά δήλωσε η Σόφι ιντ Βελντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το πόρισμα της Επιτροπής, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η θύελλα που προσπαθεί μάταια να...τιθασεύσει το Μαξίμου.
 

Le Monde κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών: «Δεν θα αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη»

«Το 1/3 του σιδηροδρομικού δικτύου έχει θυσιαστεί στις πολιτικές λιτότητας» 
 
Άρθρο-κόλαφο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με τίτλο «Η μοιραία Οδύσσεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα».

Η γαλλική εφημερίδα θεωρεί πως δεν θα υπάρξει πραγματική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη
 
Στο άρθρο καταγράφονται μαρτυρίες εργαζομένων και ειδικών, καθώς και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης που επιχείρησε να αποτινάξει τις ευθύνες για την κατάσταση που παρουσιάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο.