MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Μα τι στο καλό γίνεται; Η οριοθέτηση της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και το Φάντασμα της ΑΟΖ που μας καταδιώκει


Παραξενεύτηκα όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις στην Ελλάδα ανέφεραν:

Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια (σε σχετικά μεγάλη απόσταση) του Καστελορίζου και ανατολικά της Κρήτης, έχει εισέλθει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Νικηφόρος Φωκάς”.

Γνώριζα ότι, για πολλά χρόνια, αγνοούσαμε την ΑΟΖ, αλλά γνωρίζαμε την υφαλοκρηπίδα αφού μας είχε ζαλίσει η Τουρκία με αυτή τη λέξη. Έτσι δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι πάντες ανέφεραν ότι το τουρκικό πλοίο παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δεν αρέσουν τα πλωτά φράγματα στους Γερμανούς… Προτιμούν το μπάτε σκύλοι

“Τείχη στη θάλασσα” επιγράφεται σχόλιο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που αναφέρει τα εξής: “Στον Μεσαίωνα άνοιγαν τάφρους γύρω από τα τείχη του κάστρου, για να κρατήσουν μακριά τον εχθρό. Τώρα η Ελλάδα θέλει να υψώσει τείχη στη θάλασσα, ώστε να προφυλάξει το οχυρό της Ευρώπης από τους μετανάστες. Μία ακριβή και παράλογη ιδέα. Το φράγμα που αναβοσβήνει και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων μάλλον δεν πρόκειται να γίνει φόβητρο, γιατί εύκολα μπορεί να παρακαμφθεί. Άλλωστε η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφράξει όλα της τα νησιά μπροστά στα τουρκικά παράλια”.

Για το ίδιο θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού DER SPIEGEL σχολιάζει: “Αυτό το σχέδιο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές, θυμίζει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ. Ούτε στην Ελλάδα γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για πράξη απελπισίας, η οποία διαβρώνει ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές αξίες”.

BREXIT ώρα μηδέν

Ο ισχυρισμός της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μόνο η επιλογή του υφιστάμενου status quo και του φασισμού, τεκμηριώνει απλά και μόνο τη μονομέρεια της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων της γερμανικής ηγεμονίας – η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους Πολίτες για να διατηρηθεί, πείθοντας τους πως δεν υπάρχει ζωή εκτός της. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχει ζωή εκτός της ΕΕ – ενώ οι Βρετανοί δεν είναι Έλληνες για να συγχωρούν την αντιστροφή των δημοψηφισμάτων ενάντια στο Σύνταγμα ή για να τιμωρούν τον «προδότη» της Μακεδονίας εκλέγοντας κάποιον άλλο που τους υπόσχεται πως θα σεβαστεί την προδοσία!