MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αντί για τον ιό, ενημερώστε μας τι έγινε με τους Γάλλους, τις Belharra αλλά και τις Fremm

Αντί να ενημερώνουν καθημερινά σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού, πόσοι ασθένησαν, πόσοι απεβίωσαν κ.ο.κ., μήπως θα έπρεπε να μας ενημερώσουν και για κάποια άλλα θέματα καθώς πολλά ακούγονται και δε διαψεύδονται; 

Του Στρατή Μαζίδη 

Τι συνέβη με τη σχεδόν κάθε τρεις και λίγο έτοιμη συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες που περιελάμβανε όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Μάζης και αμυντική συνδρομή σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία; 

Το ότι οι Belharra είναι ένα πανάκριβο πλοίο υπάρκτο μέχρι στιγμής μόνο στα σχέδια το οποίο ΘΑ έχουμε σε Χ χρόνια και μόλις δύο μονάδες, αποτελεί κάτι για το οποίο πολλοί έχουμε γράψει αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, απεναντίας οι διαπραγματεύσεις προχωρούσαν κανονικότατα. Τώρα τι συνέβη ξαφνικά; Γιατί χάλασε η συμφωνία που προέβλεπε αμυντική συνδρομή; 

Η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν βλέπει και ότι δεν ακούει: Πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν εξοπλίζει τη χώρα…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στη δεξίωση για την 46η
επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, στο Προεδρικό

Μέγαρο, Αθήνα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Ένας εξαιρετικός Ιάπωνας βιολόγος, αναλύοντας την τακτική του… «υποδύομαι τον νεκρό» όταν αντιληφθώ ότι κινδυνεύω, στην ζωική αλυσίδα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης στρέφοντας την προσοχή του εχθρού εναντίον όσων προσπαθούν ενεργά να ξεφύγουν.

«Η λεία που υποκρίνεται τη νεκρή αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης εις βάρος των πιο κινητικών γειτόνων», υποστήριξε σε μια συνέντευξη του στο Discovery News ο δρ. Τακαχίσα Μιταγιάκε, καθηγητής του Κέντρου Εξελικτικής Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Οκαγιάμα της Ιαπωνίας.

Η Τουρκία εξελίσσεται σε σοβαρό κίνδυνο και για την Ευρώπη!

Διαλύθηκαν και οι τελευταίες ευφραντικές φαντασιώσεις με τις οποίες τρεφόταν από συγκεκριμένους κύκλους η εικονική πραγματικότητα προκειμένου να εφησυχάζουμε απέναντι στην διαρκώς ποιοτικά και ποσοτικά αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. 

Φθάσαμε από την προηγούμενη Τρίτη, σε μία νέα κρίση με την Τουρκία και κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια, εκτός από εκείνους που είναι υπεύθυνοι να διαχειριστούν τις τύχες της πατρίδας μας, για το που θα καταλήξει όλο αυτό. Με επιπτώσεις εθνικές αλλά και ευρωπαϊκές. 

Υπάρχουν αναντίρρητα σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές διαχρονικές ευθύνες για το γιατί και το πώς φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση. Απλά βλέπουμε τώρα συμμάχους και εταίρους αλλά και αυτόκλητους ιδιοτελείς διαμεσολαβητές πως στέκονται στο πρόβλημα ασφαλείας μας και ίσως αργότερα δικής τους ασφάλειας. 

ΑΑΔΕ: Βαριές ποινές και πρόστιμα σε όσους ασκούν σωματική βία στους ελεγκτές

( John.k - Γενικότερα … θυμώνει η Καγκελάριος όταν δέρνουν τους υπαλλήλους της … )

Βαρύς θα πέφτει ο πέλεκυς του νόμου στις περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και παραβάσεων αναφορικά με την τήρηση βιβλίων και τη χρήση ταμειακών μηχανών.

Σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται ότι:

α) σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια ελέγχου από υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των οργάνων αυτών, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία αφορά ο έλεγχος, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, μέχρι 1 μήνα.