MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Σάββας Καλεντερίδης. Τουρκία, ένα παγκόσμιο πρόβλημα

Του Σάββα Καλεντερίδη


Η Τουρκία αποτελεί ήδη ένα παγκόσμιο πρόβλημα, απλώς ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία, αρνούνται να αποδεχτούν αυτήν την πραγματικότητα.

Να εξηγήσουμε υπό ποια έννοια η Τουρκία αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Ο κόσμος εγκατέλειψε τις ολοκληρωτικές ιδεολογίες, αφού αυτές αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα. Φασισμός, ναζισμός, κομμουνισμός*, δοκιμάστηκαν και η Ιστορία τις κατέταξε στα αζήτητα.

Η μόνη ολοκληρωτική ιδεολογία που αντέχει στο χρόνο, είναι ο τουρκικός ρατσισμός, που στη διάρκεια του 20ού αιώνα πήρε διάφορες μορφές, όπως εθνικιστικός (και ισλαμιστικός) ρατσισμός των Νεοτούρκων, του Μουσταφά Κεμάλ και των Γκρίζων Λύκων, ενώ τον 21ο αιώνα, επί Ταγίπ Ερντογάν, έχει αποκτήσει και έντονα ισλαμιστικά χαρακτηριστικά.

Το βίντεο της ντροπής με την κ. Σακελλαροπούλου και τον Εθνικό Ύμνο… Έχουν εξευτιλίσει τα πάντα

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιθεώρησε το Άγημα αλλά δε σταμάτησε σε στάση προσοχής για να ακουστεί και ο Εθνικός Ύμνος. Έσπευσαν να την προλάβουν για να επιστρέψει και να σταθεί προσοχή. Είχαμε δηλαδή επανάληψη των θλιβερών εικόνων όπου η πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρέωνε το στράτευμα να αποδώσει τιμές στον σύντροφό της!