MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΑΟΖ

Με επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο και με 14 χάρτες ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Τάσος Τζιωνής, ανέλυσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Επίσης , ανέτρεψε τις αιτιάσεις της Άγκυρας, που επικαλείται για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Eurobank: Άνοδος της απασχόλησης το Α’ τρίμηνο – Η ανεργεία παραμένει η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη

Την πτώση στο ποσοστό ανεργίας, με άνοδο της απασχόλησης το 1ο τρίμηνο 2019, υπογραμμίζει το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Eurobank, σημειώνοντας πως η απόκλιση σε σύγκριση με την Ευρωζώνη παραμένει υψηλή. 

Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα κινήθηκε πτωτικά στο 18,1% του εργατικού δυναμικού τον Μάρτιο 2019 μειωμένο κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες (ΠΜ) σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2019 και κατά -2,1 ΠΜ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Σεπτεμβρίου 2013 (27,8%), η συνολική πτώση του ποσοστού ανεργίας ανέρχεται στις 9,7 ΠΜ. 

Ο κ. Soros και οι εκλεκτοί του συστήματος του

Όταν ένα κόμμα εμφανίζεται ισχυρό από τις δημοσκοπήσεις που πληρώνει το ίδιο ή/και οι υποστηρικτές του, τότε από αυτό και μόνο οι πιθανότητες του να εκλεγεί είναι πολύ μεγαλύτερες – ενώ προσελκύει περισσότερα στελέχη επειδή «μυρίζονται αίμα», με την έννοια πως οι προοπτικές εκλογής τους αυξάνονται εάν συμμετέχουν σε αυτό το κόμμα, ανεξάρτητα από την πολιτική τους ιδεολογία, εάν το κατηγορούσαν στο παρελθόν κοκ., αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο ο μισθός και τα προνόμια του βουλευτή. Ως εκ τούτου, σε ένα τόσο διεφθαρμένο κοινωνικό περιβάλλον, οι δυνατότητες επιρροής των οικονομικά ισχυρών είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά μεγάλες – ενώ των απλών Πολιτών περιορισμένες.

Είναι τρελοί οι Ρωμαίοι, καθόλου ραγιάδες

«Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τους λαϊκιστές και ακροδεξιούς Ιταλούς», γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Δεν θέλουν να πληρώσουν τα βουνά των χρεών τους και σχεδιάζουν επί πλέον να τυπώσουν παράνομα τα δικά τους χρήματα! Ειδικά αυτός ο φωνακλάς, ο Salvini, καταπατάει όλους τους κανόνες και σπαταλάει δισεκατομμύρια, επειδή επιθυμεί να τηρήσει τις πανάκριβες προεκλογικές του δεσμεύσεις! Μας λέει με το «Πρώτα η Ιταλία» ότι σκοπεύει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του λαού του, αλλά στην πραγματικότητα παίζει στα ζάρια το μέλλον όλης της ανθρωπότητας – ή, τουλάχιστον, του κορυφαίου παγκοσμίως ειρηνικού εγχειρήματος: την ΕΥΡΩπης».

Οι “μη ευχάριστες λύσεις”: Ο Κώστας Σημίτης, τα μαθήματα ενδοτισμού και οι πράξεις υποταγής

File Photo: Ο θαλάσσιος χώρος των Ιμίων, ο τόπος θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Σημίτης μιλά κατά τρόπον που προκαλεί το κοινό αίσθημα και υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Οι τελευταίες δηλώσεις του που κάνουν λόγο για λύσεις στα ελληνοτουρκικά που δεν θα είναι ευχάριστες, ήρθαν απλώς να προστεθούν στις πολλές παρόμοιες κατά καιρούς απαράδεκτες δηλώσεις και πράξεις υποταγής του πρώην πρωθυπουργού. 

Αντιαμερικανικό μέτωπο στην Τουρκία: Το 80% των πολιτών βλέπει την παρουσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Α.Μεσόγειο ως απειλή – Αποκαλυπτική έρευνα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Ετοιμάζονται οι Τούρκοι για κάτι σημαντικό, σε σχέση με την συμμετοχή τους στην συμμαχία ή πρόκειται απλώς για «αντίποινα» που ετοιμάζει η Άγκυρα σε περίπτωση αμερικανικών κυρώσεων λόγω των S-400;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων AREDA η οποία δημοσιεύθηκε, περίπου το 78,2% των Τούρκων δεν αισθάνεται φιλικά με την στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

ΙΟΒΕ: Η Ελλάδα στην 3η και 4η θέση της ΕΕ με βάση τους φόρους στην κατοικία

Οι τιμές ακινήτων υποχώρησαν ταχύτερα από το κόστος κατασκευής.

Φορολογικά κίνητρα για την αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας προτείνει ο ΙΟΒΕ με τον γενικό διευθυντή κ Νίκο Βέττα να υποστηρίζει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ΦΠΑ στα νέα ακίνητα που μέχρι σήμερα έχει δώσει μόλις 15 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος στα ακίνητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατάρρευση της αγοράς κατοικίας συνέβαλλε η εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ και στη συνέχεια ο ΕΝΦΙΑ.

Το ΙΟΒΕ σε ειδική μελέτη καταγράφει τις αναπτυξιακές προοπτικές των κατασκευών στην Ελλάδα και της κατοικίας.

Για τη δεκαετία 2020 – 2030 εκτιμά ότι το ύψος των επενδύσεων μπορεί να φθάσει στα 32,7 δις. ευρώ μόνο στον ενεργειακό τομέα.