MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Πάτρα συνέλαβαν γυναίκα γιατί διασκέδαζε με τους φίλους της στο σπίτι της!

( John.k - Καταρρέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ( όπως και του Ερντογάν αντίστοιχα ), και κάνει απεγνωσμένες και αυταρχικές ενέργειες, προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο  ότι έχει σθένος και σχέδιο … όμως ο κόσμος έχει καταλάβει τι γίνεται ….. δεν ελέγχει τίποτα, και δεν έχει σχέδιο … το μόνο που έχει είναι τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ τίποτα άλλο … )
 
Δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν γυναίκα γιατί... κάθονταν σπίτι της με φίλους της και της επέβαλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ, σε ένα περιστατικό που πριν λίγους μήνες κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως συμβαίνει την Ελλάδα, καθώς παραπέμπει σε άλλες χώρες και άλλες εποχές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει τον πόλεμο της πλατείας, ένα βήμα παραπέρα και από δω και πέρα να κυνηγάει ανθρώπους που φωνάζουν φίλους στο σπίτι τους!

Διαδηλώσεις στη Γερμανία, καραντίνα στην Ελλάδα

Αρνητές του νέου κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στη Γερμανία, την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε δεύτερο lockdown.


Επισήμως επιδίωξή του είναι η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το γερμανικό Σύνταγμα. Ωστόσο, στην πράξη, η ομπρέλα του έχει δώσει κάλυψη σε συνωμοσιολόγους τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς με κοινό γνώρισμα την άρνηση της ύπαρξης του νέου κορονοϊού και την επιθετική στάση προς όσους διαφωνούν μαζί τους.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ζει για δεύτερη φορά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι μικρές διαφορές σε σχέση με το λοκντάουν του Μαρτίου δεν αλλάζουν το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει ξανά να μείνουν σπίτι για να μείνουν ασφαλείς, να στέλνουν sms για να μετακινηθούν και αναγκαστικά να δουν πολλά που θεωρούσαν δεδομένα να αλλάζουν δραστικά.

Κορωνοϊός: Η πλειοψηφική επιστημονική θέση που αποσιωπάται

geralt / pixabay
Στις 5 Οκτωβρίου του 2020, τρεις επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα μία διακήρυξη σχετικά με τον κορωνοϊό. Τη «Διακήρυξη του Γκρέιτ Μπάρινγκτον». Τις επόμενες ημέρες την συνυπέγραψαν άλλοι 43 επιστήμονες από όλο τον κόσμο και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διακήρυξης, μέχρι σήμερα την έχουν συνολικά υπογράψει 11.791 επιστήμονες. Η Διακήρυξη δεν έτυχε δημοσιότητας στην Ελλάδα. Ας διαβάσουμε ένα τμήμα της:

«Η πιο κοινωνικά ευαίσθητη προσέγγιση που εξισορροπεί τους κινδύνους και τα οφέλη από την επίτευξη της «ανοσίας αγέλης» είναι να επιτραπεί σε εκείνους που διατρέχουν τον ελάχιστο κίνδυνο θανάτου να ζήσουν τη ζωή τους κανονικά, για να αποκτήσουν ανοσία στον ιό μέσω φυσικής λοίμωξης, προστατεύοντας καλύτερα όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό ονομάζουμε Εστιασμένη Προστασία (Focused Protection).

Πάτρα: Ξυλοδαρμός νεαρού από 10 άντρες των ΜΑΤ

( John.k - Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πιο είναι το καλό των πολιτών , το εφαρμόζει με βαριά πρόστιμα και βία. )
 
Αφορμή στάθηκε η συγκέντρωση που ήθελαν να πραγματοποιήσουν κατά του lockdown


Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αφορμή στάθηκε συγκέντρωση που ήθελαν να πραγματοποιήσουν αντιεξουαστιαστές κατά του lockdown, όπως αναφέρουν tanea.gr.

Ωστόσο, καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν από την πλευρά τους ότι διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν σε γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Πρόκειται για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «επί τα προσώ» που λειτουργεί σαν δομή αλληλεγγύης προς ευάλωτους πολίτες.

Ζημία 5 δισ. ευρώ στην οικονομία φέρνει το νέο lockdown στην Ελλάδα - Ανεπανόρθωτες οι ζημιές στον παραγωγικό ιστό

Σε οικονομικό θάνατο οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίες εταιρίες - Δεν επαρκούν τα μέτρα 3,3 δισεκ. ευρώ 
 
Ζημιά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ στην οικονομία θα έχει το δεύτερο σκληρό lockdown στην χώρα, όπως τουλάχιστον προοιωνίζονται τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) από την ανάλυση των επιπτώσεων της οικονομικής καραντίνας του περασμένου Μαρτίου 2020. 
 
Με βάση αυτή την επεξεργασία και τις εκτιμήσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου και παραγόντων της αγοράς το νέο λουκέτο στην οικονομία προσβάλει το σύνολο του παραγωγικού ιστού προκαλώντας: μείωση του τζίρου λόγω της πτώσης της κατανάλωσης, δραστική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση της ανεργίας, βαθύτερη ύφεση και σημαντική επιδείνωση στα μεγέθη του προϋπολογισμού. 
 

Η αλήθεια για την πανδημία

Εν όψει των παράπλευρων ζημιών από το κλείδωμα, δεν πρέπει να μετράει κανείς μόνο τους θανάτους από τον Covid 19 – όπου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της σουηδικής αρχής για την Υγεία που παίρνει τις αποφάσεις στη χώρα, η καταπολέμηση της δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά ένας Μαραθώνιος. Με απλά λόγια, οι άνθρωποι θα πρέπει να αντέξουν τα όποια μέτρα ληφθούν για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – σημειώνοντας πως ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν διαμαρτυρίες και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, όπως στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Εν προκειμένω, σε μία κυβερνητική μελέτη της Μεγάλης Βρετανίας, υπολογίζεται πως οι θάνατοι μακροπρόθεσμα μόνο από το πρώτο κλείδωμα (lockdown) θα ανέλθουν στους 200.000 – λόγω των καθυστερήσεων στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς επίσης των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών. Θα είναι δηλαδή κατά πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα προκαλέσει ο ιός – οι οποίοι σήμερα είναι 42.736. Πρόσφατα δε ο Δρ. Scott Atlas, επικεφαλής της νευροραδιολογίας στο πανεπιστήμιο του Stanford, χαρακτήρισε τα «κλειδώματα» σε σχέση με τα χαμένα έτη ζωής του συνολικού πληθυσμού, ως μία εντελώς καταστροφική πολιτική. Δεν είμαστε πάντως αντιμέτωποι με κανένα δεύτερο κύμα της πανδημίας – αλλά με ένα εποχιακό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει, όσο διαρκούν οι συνήθεις νόσοι της εποχής.


Παντουρκιστές*: Όλος ο θίασος στην σκηνή

Η εξωφρενική επίκληση (εκτός Τουρκίας φυσικά) «δικαιωμάτων» που καταπατώνται περιφρονητικά μέσα στην Τουρκία, αποτελεί πάγια τουρκική πολιτική ολόκληρων δεκαετιών.


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Η Τουρκική «Δημοκρατία» το έτος 2023 συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε με ένα μόνο κόμμα (Κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – Cumhuriyet Halk Partisi, CHP) το οποίο, κάτω από ένα απροκάλυπτα φασιστικό καθεστώς επέβαλε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας την επεκτατική «ατζέντα» των παντουρκιστών.

Το 1945 επετράπη η λειτουργία και δεύτερου πολιτικού κόμματος (Δημοκρατικό Κόμμα – Demokrat Partisi) το οποίο όμως προερχόταν από την ίδια ακριβώς μήτρα των νεότουρκων.