MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Το βαρύ τίμημα της ελληνικής δειλίας

Δεν έχω τίποτα εναντίον της Τουρκίας. Όταν όμως μας στέλνει λαθρομετανάστες και τα αεροπλάνα της εισβάλλουν στον εθνικό μας εναέριο χώρο παράνομα, στα πλαίσια ενός ασύμμετρου, υβριδικού πολέμου, τότε πιστεύω πως πρέπει να καταρρίπτονται αφού προηγηθεί μία επίσημη προειδοποίηση. Ένα τελεσίγραφο. Είμαι σίγουρη άλλωστε πως η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η Ελλάδα, φοβούμενη να αντιμετωπίσει τους εισβολείς, είναι λανθασμένη. Πως όταν σκύψεις το κεφάλι μία φορά, δεν θα έχει τελειωμό. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, όταν η Τουρκία στέλνει με θράσος τα πλοία της για να προβούν σε γεωτρήσεις εντός της δικής της ΑΟΖ. Τα πλοία αυτά πρέπει ασφαλώς να βυθίζονται, φυσικά επίσης μετά από μία επίσημη προειδοποίηση. Εάν δεν το κάνει η Ελλάδα στηρίζοντας την Κύπρο όπως οφείλει, οι Τούρκοι θα κάνουν γεωτρήσεις ακόμη και στη Ραφήνα, ξεκινώντας από την Καστελόριζο και την προσάρτηση του.

Το θηριώδες σκάνδαλο των σκανδάλων

Η ΔΕΗ και γενικότερα οι ενεργειακές επιχειρήσεις είναι ότι σημαντικότερο για το μέλλον της Ελλάδας – ενώ το μοναδικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει η κυβέρνηση, είναι να ξεπουλήσει τα πάντα. Όπως λέγεται, η ανικανότητα και η απαξίωση είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Δυστυχώς δε, ανίκανες διορισμένες διοικήσεις αποτυχημένων κομματικών στελεχών που έχουν στόχο την απαξίωση, είναι το πλέον συνηθισμένο σενάριο στην Ελλάδα – όπως στα ΕΛΠΕ που αντικαταστάθηκε η επιτυχημένη διοίκηση τους με την αποτυχημένη προηγούμενη, προφανώς για να ξεπουληθούν. Εύλογα επομένως θα πρέπει να δοθεί εδώ η μεγάλη μάχη από τους Έλληνες, εάν πράγματι ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους – ενώ εμείς είναι αδύνατον να δώσουμε μόνοι μας αυτή τη μάχη, όσο και αν το επιθυμούμε. Πόσο μάλλον όταν μία ακόμη ελληνική κυβέρνηση-υποχείριο της καγκελαρίου ευχαρίστησε χθες τη Γερμανία, συνεχίζοντας την πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας, εξευτελίζοντας μας διεθνώς – ενώ φυσικά ούτε λόγος για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, με αντάλλαγμα την επιμήκυνση των 96 δις € για μετά το 2032, έντοκα ως συνήθως!

“Ανέξοδη”, γερμανική συγνώμη, στην Πολωνία για τις ωμότητες στον Β’ ΠΠ

O πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ζήτησε σήμερα συγνώμη από τους Πολωνούς για τις γερμανικές ωμότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου σε ομιλία του στο Βιέλονι, την πρώτη πόλη που βομβαρδίστηκε από τη Λούφτβαφε, την αεροπορία των ναζί, σε αυτό τον πόλεμο.

“Αποτίω φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Βιέλονι. Αποτίω φόρο τιμής στους Πολωνούς, θύματα της γερμανικής τυραννίας και ζητώ συγνώμη”, είπε ο Σταϊνμάιερ μιλώντας στα γερμανικά και στα πολωνικά, παρουσία πολλών αξιωματούχων κυρίως του ομολόγου της Πολωνίας. Ο Σταϊνμάιερ, μαζί με αρκετούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, έφθασε στην Πολωνία για να τιμήσει την 80ή επέτειο της έναρξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.