MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Αμοραλισμός πολιτικής και ολιγαρχίας - Αποικία χρέους - Κίνδυνος εθνικής ήττας

Αν έχει κάτι ανάγκη η χώρα μας δεν είναι άλλο από την παλαϊκή συστράτευση των προοδευτικών, πατριωτικών δυνάμεών της. Όχι μόνο για να βγει από τα μνημόνια, την υπανάπτυξη και να πάψει να είναι αποικία χρέους, κάτι που με τη σειρά του εγκυμωνεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για μια σοβαρή εθνική ήττα. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απλώς το ξεπέρασμα της κρίσης της. Έχει επιτακτική ανάγκη να ανοίξει έναν νέο ιστορικό κύκλο. Διαφορετικά, θα σέρνεται στη μιζέρια της και θα μετατραπεί σε σύγχρονο ραγιά. 
 
Οι δυνάμεις της προόδου δεν μπορεί παρά να είναι πατριωτικές. Είτε βρίσκονται στη Δεξιά και στην Αριστερά (εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιου είδους σχήματα και περιχαρακώσεις), είτε στις μεγάλες μάζες που ολοένα περισσότερο αποστασιοποιούνται από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. 

Γ. Κοντογιώργης - Η βαθιά αντιδραστική οπτική της ενιαίας σκέψης και οι ελληνικές μεθερμηνείες της

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης στις 10.2.2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90.1 και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη.

Καθηγητής Koντογιώργης: «Εἶναι πολὺ φυσικὸ γιὰ τὴν κυβέρνηση νὰ ἀγνοεῖ τὸν πολύτεκνο διότι ἐπιδιώκει ὡς πρώτη προτεραιότητα νὰ ἀλλάξει λαὸ»