MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μικροπλαστικά βρέθηκαν σε ανθρώπινα όργανα

Τα μικροπλαστικά βρίσκονται παντού, όχι μόνο στις θάλασσες και στους ωκεανούς, αλλά στο νερό που πίνουμε, στο φαγητό που τρώμε, ακόμη και στον αέρα που αναπνέουμε. Απελευθερώνονται στον αέρα και το νερό από την αργή αποδόμηση πλαστικών προϊόντων, συνθετικών ινών, ρούχων, ακόμη και προϊόντων ομορφιάς, είναι σωματίδια πολυμερισμένα, μικρότερα από 5 mm. Το εμφιαλωμένο νερό είναι μία από τις κύριες πηγές πλαστικής κατάποσης. Τα θαλασσινά τα ψάρια, το αλάτι και η μπύρα περιέχουν επίσης πολύ υψηλά επίπεδα μικροπλαστικών.
 

Σφοδρή επίθεση Παμμακεδονικής ΗΠΑ και Καναδά κατά Κ. Μητσοτάκη για Σκοπιανό: «Οι Έλληνες νιώθουν προδομένοι ξανά»

«Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη-Με ποιον τρόπο θα διαπραγματευτείτε Αιγαίο και εθνικά θέματα;»
 
Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν ζάεφ και τα θερμά λόγια του τελευταίου για του Έλληνα πρωθυπουργό «Kυριάκο σε ευχαριστώ, έδωσες μάχες για εμάς και τις Πρέσπες», η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και Καναδά εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με πυρά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Διαβάστε την σκληρή ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης:

«O πρωταγωνιστής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών Ζόραν Ζάεφ έτυχε θερμής υποδοχής από την Κυβέρνηση στην Αθήνα.

Ο άνθρωπος, τον οποίο στελέχη της ΝΔ υποδυόμενοι τους Μακεδονομάχους, κατακεραύνωναν καθόλη την ατιμωτική διαπραγμάτευση της Κυβερνησης Συριζανελ με τους Σκοπιανούς, τώρα μένουν σιωπηρά.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, και λέμε Σκοπίων καθώς για εμας τους αληθινούς Μακεδόνες, καμία συμφωνία δεν μπορεί να γίνει σεβαστή και καμία «Βόρεια Μακεδονία» δεν υπάρχει, εξέθεσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα όσα είπε στην συνέντευξη του σε Ελληνικό ΜΜΕ.
 

Η τουρκική απειλή κλιμακώνεται

Όσον αφορά την τακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, ο πρώτος στόχος της ήταν η αποσταθεροποίηση μας – με τη βοήθεια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας, με όπλο τους μετανάστες. Η προσπάθεια της να παραβιάσει μαζικά τα σύνορα μας στον Έβρο, με τους χιλιάδες μετανάστες που έστειλε εκεί, τεκμηριώνει την άποψη μας – ενώ ασφαλώς έχει «σπείρει» πράκτορες της και φανατικούς ισλαμιστές πολεμιστές στα νησιά μας, μέσω των παράνομων μεταναστευτικών εισροών, καθώς επίσης στην ενδοχώρα που τους μετέφερε η κυβέρνηση. Όσον αφορά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, προφανώς δεν θέλει να εξελιχθούν σε μία πολεμική σύγκρουση, αλλά σε ένα θερμό επεισόδιο – έτσι ώστε να μας «σύρει» στη Χάγη με τη δική της ατζέντα που αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μοχλός πίεσης είναι η Γερμανία – όχι μόνο εξαιτίας του παραδοσιακού άξονα της με την Τουρκία αλλά, επί πλέον, για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους. Με μία ελληνική κυβέρνηση τώρα υποτελή της καγκελαρίου, η οποία δεν διστάζει ακόμη και να προβεί σε μυστικές διαπραγματεύσεις, το παιχνίδι δεν είναι καθόλου δύσκολο για την Τουρκία – τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι πιά κράτος αλλά ανοχύρωτη γερμανική αποικία χρέους, ιδίως μετά το έγκλημα του PSI. Οφείλουν λοιπόν όλοι οι Έλληνες να αφυπνιστούν, μη επιτρέποντας στους κυβερνώντες να τους οδηγήσουν, ξανά αμαχητί όπως το 2012, σε μία εθνική ήττα τεραστίων διαστάσεων – στην ουσία χωρίς κανένα λόγο, αφού είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, ακόμη και αν η Γαλλία δεν θελήσει να μας στηρίξει. 
 

Ε.Μακρόν: «Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία - Μ.Τσαβουσογλου: «Να μας πουν που είναι τα όρια»

O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία, καλώντας την να ανοίξει έναν υπεύθυνο διάλογο και να προχωρήσει μπροστά. 
 
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter -γραμμένη μάλιστα και στα τουρκικά- ο Μακρόν επισημαίνει: «Από το Ajaccio (σσ το σημείο της Κορσικής όπου έγινε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος MED7) στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: Ας ξανανοίξουμε έναν υπεύθυνο διάλογο, καλή τη πίστει, χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μοιάζει να έγινε ακουστό. Ας προχωρήσουμε μπροστά».