MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤIΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση- προσέγγιση των μεγάλων θεμάτων της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης Στρατηγικών, μεγάλων- μεσαίων και περιφερειακών παικτών ισχύος, ο Ιωάννης Θ. Μάζης , Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στην εκπομπή παρεμβαίνει για την « Συμφωνία των Πρεσπών» ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος με νομικές επισημάνσεις στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων στα θέματα :

Βάζουν την ΕΥΠ να παρακολουθεί απλούς πολίτες και υγειονομικούς σε αναστολή, την ώρα που η ΜΙΤ κάνει πάρτι ;

Η αποκάλυψη που έχει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, προκαλεί αποτροπιασμό. Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει ύψιστο κίνδυνο από την Τουρκία και τους τουρκικούς θυλακές εντός Ελλάδας, η ΕΥΠ Φαίνεται ότι έχει λάβει εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο να παρακολουθεί πολίτες που αντιδρούν στα μέτρα κατά της πανδημίας και τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και διαδηλώνουν!


Ποιος ξέρει φυσικά και τι άλλο…

Τουρκία: Ένας ύπουλος περιφερειακός μπαμπέσης εχθρός της ευρωπαϊκής κουλτούρας και κοινωνίας

Η έκρηξη της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Πολωνίας, προφανώς είναι κατευθυνόμενη και απολύτως χορογραφημένη…


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ωστόσο, δεν έχει καμία απολύτως αξία να συνεχίσουμε να συζητούμε για το προφανές, αφού το πραγματικά ανησυχητικό – ανησυχητικότερο ίσως ακόμη και από αυτήν καθ’ εαυτή την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, που φαντάζει μάλλον αβέβαιη – είναι η εμμονική άρνηση της Ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη πρόκληση με την ενδεδειγμένη σοβαρότητα και να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για την αποτελεσματική διαχείριση όλων όσων πρόκειται να ακολουθήσουν.

Κ. Γρίβας: Η Τουρκία θέλει να παίξει το ρόλο παγκόσμιου μεγάλου παίκτη

Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, «∆ιεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών», διδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον 98,4 (11-11-2021).
 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη, 12/11/2021

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη,
 
12 Νοεμβρίου 2021

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ