MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Βαρουφάκης: 10 Μαρτίου θα δώσω τις ηχογραφήσεις - Ο Σόιμπλε δεν διαφέρει από κάποιον που ζητάει φακελάκι

«Θα ήταν καλύτερα να είχαμε βγει από το ευρώ. Έπρεπε να είχα τραβήξει την πρίζα στις 24 Φεβρουαρίου 2015» ανάμεσα στα σημαντικά υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Σημαντικές αποκαλύψεις για την κρίσιμο περίοδο του 2015, έκανε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή του Σκάι «Αποτύπωμα», στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις δηλώσεις πως θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες τού Eurogroup, από το δραματικό α’ εξάμηνο του 2015.

Ο κ. Βαρουφακης, μιλώντας στον Παύλο Τσίμα, είπε ότι ο λόγος που το ΜέΡα25 πέτυχε να βρίσκεται στη Βουλή, είναι ότι «όπου πηγαίναμε, στους δήμους στα σινεμά, στην επαρχία πάντα μιλάγαμε με θετικό πρόσημο, λόγο, πρόγραμμα δεν καθόμασταν να ανασκαλίσουμε όλη τη τραγωδία της 10ετίας».

ManpowerGroup: Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη ταλέντου παγκοσμίως

Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη ταλέντου παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ManpowerGroup που δημοσιεύτηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στο Νταβός στις 21-24 Ιανουαρίου 2020, η Παγκόσμια ‘Έλλειψη Ταλέντου έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Το 54% των επιχειρήσεων αναφέρουν ελλείψεις των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ενώ οι εργοδότες σε 36 από τις 44 χώρες που διεξήχθη η έρευνα αναφέρουν πως η δυσκολία προσέλκυσης εξειδικευμένων ταλέντων έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2018. 

Ενδεικτικά, οι 4 χώρες στις οποίες οι εργοδότες αναφέρουν τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με τις κατάλληλες δεξιότητες είναι: η Ιαπωνία (88%), Ρουμανία (86%), η Ταϊβάν με 77% και η Ελλάδα εξίσου με 77%.

Νίκος Λυγερός : Τα «απίθανα» της εξόφθαλμης οριοθέτησης Τουρκίας – Λιβύης

Ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε άγνωστες πτυχές της εξόφθαλμα παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης που όμως πολιτικά και επικοινωνιακά αξιοποιείται από τον Ερντογάν. 

Όπως είπες το θαλασσοτεμάχιο 15 νότια της Κρήτης, που τώρα η Τουρκία απειλεί ότι ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της και θα το ερευνήσει σεισμικά με το Oruc Reis, αφενός έχει αλλάξει αρίθμηση και αφορούσε παλαιότερο διαγωνισμό αδειοδότησης που ακυρώθηκε κι είναι απορίας άξιο γιατί η Τουρκία χρησιμοποιεί μια παλιά δική μας αρίθμηση, αφετέρου, ακόμη και με το δικό της μνημόνιο το εξόφθαλμο με την Λιβύη, το συγκεκριμένο σημείο αφορά την Λιβύη και όχι την Τουρκία, οπότε παρανομεί ακόμη και σε βάρος του παράνομου μνημονίου που έχει συνάψει με τον Σάρατζ.