MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Σ. Καλεντερίδης : Θα βγάλουν πλοίο οι Τούρκοι , τρέχει να προλάβει η Ελληνική Ελίτ

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η Ελλάδα και την συμφωνία με την Ιταλία, μετά από 43 χρόνια παλινωδιών την υπέγραψε με το «πιστόλι στον κρόταφο» από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και αρκετά σημεία του είναι υποχωρήσεις, στη λογική το πολιτικό σύστημα να σώσει τα σαρκία του από τον πλήρη εξευτελισμό . 

Γιατί συγκλίνουν Τραμπ και Ερντογάν

Του Κώστα Ράπτη 

Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειχνε περιχαρής μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας. “Για να είμαι ειλικρινής, μετά την αποψινή συνδιάλεξή μας, μια νέα εποχή μπορεί να αρχίσει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας” δήλωσε κατόπιν σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Οι σχέσεις των δύο αυτών ηγετών έχουν περάσει πολλές φορές από το ζεστό στο κρύο. Όμως “τα αστέρια τους ευθυγραμμίζονται” στην παρούσα φάση, όπου άλλωστε κανένας από τους δύο δεν μετρά πολλούς φίλους στο εξωτερικό. 

Να κάνουμε μήπως το σπίτι του Κεμάλ “Ατατούρκ” ένα Μουσείο Τουρκικών Γενοκτονιών;

Με συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια πείθουν μόνο ανόητους, μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες μάζες των αγραμμάτων της Ανατολίας και τους φανατισμένους Ισλαμιστές στους οποίους στηρίζεται ένας ηγέτης του ιδίου φυράματος, ο Ερντογάν, επιχειρεί ο απόλυτα ελεγχόμενος τουρκικός Τύπος να εξισορροπήσει την αλητεία που ετοιμάζουν για την Αγιά Σοφιά. Που αν συνεχίσουν, ίσως θα έπρεπε η Ελλάδα θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να το μετατρέψει σε μουσείο τουρκικών γενοκτονιών, χωρίς καν να ζητήσει τη μετακίνηση του τουρκικού προξενείου… 

Πριν από λίγο, η Daily Sabah σε δημοσίευμά της το οποίο στηρίζεται σε τηλεγράφημα του καθεστωτικού πρακτορείου Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει κακή χρήση των “μνημείων της οθωμανικής κληρονομιάς” κακοποιώντας την πολιτιστική της κληρονομιά και την αντίστοιχη “της τουρκικής μειονότητας”. 

Μια απάτη της στατιστικής που κρύβει την πραγματικότητα.

Ο Disraeli (Άγγλος Πρωθυπουργός) είπε: “Υπάρχουν 3 ειδών ψέματα: τα συνηθισμένα, τα καταστροφικά και η στατιστική”.

Άποψη 

του Γιώργου Παπανικολάου (τρία άρθρα μαζί) 

Κατά τη γνώμη μου, η στατιστική χωρίς να λέει ψέματα, μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό, που να αποτελέσει ένα τρομερό μέσο εξαπάτησης γι αυτούς που θα θελήσουν να τη χρησιμοποιήσουν σαν τέτοιο. 

Ένα παράδειγμα: Όταν το Πανεπιστήμιο John Hopkins είχε αρχίσει να δέχεται για πρώτη φορά γυναίκες, κάποιος επισήμανε κάτι πραγματικά “συγκλονιστικό”: το 33% των φοιτητριών του Hopkins είχαν παντρευτεί καθηγητές του πανεπιστημίου τους. “Η αλήθεια είναι” ότι υπήρχαν τότε 3 μόνο εγγεγραμμένες γυναίκες και μία απ αυτές τύχαινε να είναι παντρεμένη με καθηγητή… 

Νεομακαρθισμός και προπαγάνδα

Γράφει ο δρ Δημήτρης Γκίκας 

Ο Μακαρθισμός υπήρξε μια ιδιαίτερη πολιτική δραστηριότητα που αφορούσε στη στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τη χρήση δημαγωγικών τακτικών και την επίθεση (σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο), βασισμένη σε πολιτικά και εθνικά κριτήρια. Ιστορικά, ο όρος πήρε το όνομά του από τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζόζεφ Μακάρθυ, ο οποίος εξαπέλυσε ένα πραγματικό «πογκρόμ» ενάντια σε όσους, συνήθως ανυπόστατα, κατηγορήθηκαν για «διάβρωση» από τις κομμουνιστικές ιδέες. Ο Μακαρθισμός απέκτησε κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, καθώς αποτέλεσε το όχημα για προπαγάνδα κατά της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κατηγορήθηκαν ως κομμουνιστές ή επιρρεπείς στον κομμουνισμό. Πολλοί εξ αυτών έχασαν τις δουλειές τους, σπιλώθηκε το όνομά τους και διασύρθηκαν – ανάμεσά τους και πολλοί καλλιτέχνες (η περίφημη «Μαύρη λίστα του Χόλυγουντ).