MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Μόσχα: «Τα όπλα που στείλατε στο Κίεβο θα σκοτώσουν και Έλληνες» – Πώς ο Κ.Μητσοτάκης έκανε εχθρό μας τη Ρωσία

Χωρίς να ρωτήσει κανέναν ο Κ.Μητσοτάκης έστειλε όπλα στην Ουκρανία


«Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών γιατί δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι», αυτό απαντούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την απόφαση του να στείλει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.

Από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση, αλλά και πολλοί ειδικοί αναλυτές τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, με την κυβέρνηση από την πλευρά της αντί να προσπαθεί «να πατήσει σε δύο βάρκες», όπως κάνει πχ. ο Ρ.Τ.Ερντογάν, να κάνει σφοδρή επίθεση στη Ρωσία γιατί «ανήκουμε στη Δύση».

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε εγκληματικό λάθος που εναντιώθηκε στην Ρωσία – Απαράδεκτη η ρωσοφοβική υστερία

Γιατί η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λάθος επιλογή;


Η ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος που ως χώρα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. 
 
Αντί να πάρει θέση παρόμοια με της Τουρκίας που είναι η σωστή στρατηγική, ουδετερότητα, αντί να ακολουθήσει το μοντέλο της Γερμανίας που ουσιαστικά υποστηρίζει την Ρωσία όταν διασφάλισε ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ… τελικά επέλεξε να ταχθεί υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας.
 

Μεγάλες αντιδράσεις για την πολιτική του Κυριάκου στο Ουκρανικό και την αφωνία για την Τουρκία

Οι δημοσκοπήσεις που πάγωσαν το Μαξίμου


Ο δαιμόνιος – όπως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται – υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, παραμένει κρυμμένος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που του καταλογίζουν πως η αμφιλεγόμενη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ουκρανικό, είναι δικό του έργο, καθώς είναι ο μόνος που ασκεί αυτή την μυστηριώδη επιρροή στον πρωθυπουργό και δεν είναι η πρώτη φορά που τον οδηγεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν «αντιληπτά» στους υπόλοιπους συνεργάτες του.

Εάν όντως ο υπουργός επικρατείας ευθύνεται για τις αποφάσεις του Κυριάκου, τόσο με την προαναγγελία σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας όσο και με την αποστολή καλάσνικοφ στον Ζελένσκι, τότε καλά κάνει και κρύβεται. Διότι η οργή εντός και εκτός του Μαξίμου, αρχίζει και ξεχειλίζει.