MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Το «δεν γνώριζα» δεν είναι απάντηση προϊσταμένου της ΕΥΠ! Οι σκληρές κόντρες στη Βουλή σε βίντεο

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν μπορεί να απαντά ότι «δεν γνώριζε» ότι ένας από τους στόχους της ήταν εν ενεργεία ευρωβουλευτής που διεκδικούσε -και τελικά κέρδισε- την ηγεσία του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στο κοινοβούλιο…

 

Ουκρανία: η μεγαλύτερη πλατφόρμα διακίνησης όπλων και ξεπλύματος χρήματος όλων των εποχών

Της Μαρίας Δεναξά 

Η Ουάσιγκτον στέλνει στο Κίεβο νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο από την αρχή της διένεξης, που αφορά όμως μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια, καθώς ορισμένα όπλα θα σταλούν σε λίγους μήνες ή και χρόνια, σύμφωνα με το Associated Press (AP).

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η άμυνα της Ουκρανίας για τα επόμενα χρόνια
κι όχι για να δοθούν όπλα για άμεση χρήση! Η βοήθεια δεν θα προέρχεται από το αμερικανικό απόθεμα, αλλά απαιτεί την παραγωγή νέων όπλων και οπλικών συστημάτων από την αμερικανική βιομηχανία. Λεπτομέρειες σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που θα σταλεί δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτός από την αναφορά για μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones).