MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Τα οικονομικά αδιέξοδα της Ελλάδας

Ειδικά όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης που επικαλείται ως μεγάλη επιτυχία της η κυβέρνηση, μία αντίστοιχη ανάπτυξη, στηριζόμενη στην κατανάλωση με δανεικά, είχαμε επίσης τη δεκαετία πριν το 2009 – με τα γνωστά αποτελέσματα. Τονίζουμε δε πως κανένας λογικός επιχειρηματίας δεν επιλέγει την άνοδο του τζίρου του, με την παράλληλη αύξηση των ζημιών του και με την καταστροφή των υποδομών του (τουρισμός στην περίπτωση της Ελλάδας) – πόσο μάλλον όταν για την κάλυψη τους πρέπει συνεχώς να δανείζεται, αυξάνοντας τα χρέη του.

Παριστάνουν τους υπέρμαχους των θεσμών, ενώ οι ίδιοι έχουν κάνει σουρωτήρι το ίδιο το πολίτευμα!

Έγινε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ο πρόεδρος της Βουλής; Έντονη ενόχληση για τα ΜΜΕ που αποκάλυψαν την κυνική ομολογία του Θ. Δεμίρη
 
Νέο σεισμό στην πολιτική σκηνή προκάλεσε σήμερα η δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος διορίστηκε στην θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, λαμβάνοντας θετική έκφραση γνώμης, μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, απάντησε ότι «έχει πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες» και ότι «κανείς δεν εξαιρείται…».
 

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επιστολή σε Κομισιόν, αλλά το δημοσίευμα του Politico είναι... ανακριβές και η δημοσιογράφος σχετίζεται με… τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αερολογίες και ασύστολα ψεύδη


Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρεί να συνδέσει η κυβέρνηση, το δημοσίευμα του Politico σχετικά με απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν, που στην ουσία την καλεί να μην ασχολείται με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Έτσι, αν και το Μαξίμου επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής (την οποία και δημοσιοποιεί αυτούσια) υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα -που σημειωτέον αποκαλύπτει την επιστολή- είναι... ανακριβέστατο και προέρχεται από δημοσιογράφο «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα ένα δημοσίευμα που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και εκθέτει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, ενώ στην απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν αναφέρεται «ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν "με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου" το μήνυμα είναι σαφές: Μην ανακατεύεστε».