MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Η Ελλάδα αλλάζει στρατηγικό επίπεδο - Γίνεται πρωταγωνιστική χώρα

Ο Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής αναφέρθηκε στο ότι η Ελλάδα αλλάζει στρατηγικό επίπεδο - Γίνεται πρωταγωνιστική χώρα
  

Τι συμβαίνει στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας όχι με λόγια αλλά με χάρτες-Γιώργος Ρωμανός

Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, μιλά στο militaire.gr και δεν κάνει εκτιμήσεις για τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Μας παρουσιάζει και μας «διαβάζει» χάρτες που δείχνουν την πραγματική εικόνα του πολέμου. Χάρτες  βασισμένους αποκλειστικά σε δυτικές πηγές!
 
Ο ίδιος γράφει:
 
Η Ουκρανία μετά την εγκατάλειψη της Χερσώνας από τους Ρώσους. Ανάλυση με 14 χάρτες-ντοκουμέντα
 

ΣΤΑΛΙΑΣ : Η ιστορία του πληθωρισμού επαναλαμβάνεται. Tην πρώτη φορά εμφανίστηκε σαν τραγωδία, και τώρα, την…

 … δεύτερη φορά, εμφανίζεται ως φάρσα.
 
Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
 
H ιστορία ότι η ζήτηση δημιουργεί πληθωρισμό, ουσιαστικά χτίζεται τη μεταπολεμική εποχή, από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 και του ’50, όπου οι κυβερνήσεις των δυτικών κρατών δημιουργήσαν το κράτος πρόνοιας και αύξησαν τις δημόσιες δαπάνες. Αυτή ήταν η χρυσή εποχή για τα εργατικά συνδικάτα, που απέκτησαν περισσότερα μέλη και επιρροή στην οικονομία.