MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Οι μαύρες ημέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 
Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα του αίσχους της ελληνικής δημοσιογραφίας σε όλες του τις διαστάσεις που πραγματικά αποτελούν μαύρη κηλίδα στον χώρο. 
 
Διαστρεβλώθηκε και .. καταστρατηγήθηκε με τον πιο ασυνείδητο τρόπο το θεμελιώδες αξίωμα της δημοσιογραφίας, που είναι πρωτίστως η αμερόληπτη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. 
 
Αντί αυτού, είχαμε το παραλήρημα μιας μαύρης απροκάλυπτα προκατειλημμένης δημογραφίας βλέποντας τους μεγάλο-«δημοσιογράφους» να μετατρέπονται σε ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, καταδικάζοντας στην κυριολεξία όσους αντιτίθενται στην μνημονιακη προδοσία. 
 

Όλα τα Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου) 

Αφιερωμένο στις δυο αυτές «μη εγκληματικές οργανώσεις»….   

Το 45% αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους για τα ακίνητά του

Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις, διατυπώνουν οι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες σε έρευνα της εταιρείας MARC με θέμα «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo.

Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism)


Ας δούμε δυο βιντεάκια, σχετικά με το τι είναι και πως ακριβώς λειτουργεί, ο περιβόητος αυτός μηχανισμός στήριξης (ESM).


Είναι αυτό που θέλουν, οι λαοί της Ευρώπης;


«Καθαρά» από χρέη θα πουληθούν τα ηλεκτρικά δίκτυα της Ελλάδας

Χωρίς χρέη θα πωληθούν τα 11.183 χιλιόμετρα των ηλεκτρικών δικτύων της χώρας, δηλαδή ο ΑΔΜΗΕ (κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ), που αποτελεί και τον «πιλότο» για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος διαχειρίζεται υπό μονοπωλιακό καθεστώς το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα απαλλαγεί από τα ανοίγματα και τις επισφάλειες που έχει.

Τ.Σόρος: "Το ευρώ σώθηκε, η ΕΕ πεθαίνει"

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΩΝ
«Τώρα που η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει, η Γερμανία αναδεικνύεται νικητής. Πρόκειται όμως, για Πύρρειο Νίκη που θα ήταν καλύτερα να έχει αποφευχθεί»,
δήλωσε κατηγορηματικά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος μιλώντας μάλιστα στο Κίελο.
 

Επιστολή Μίχαλου σε Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απέστειλε σήμερα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητεί την τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου 4172/13, διατάξεις του οποίου δημιουργούν προσχώματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα μας.
 

Γ. Κασιμάτης: “Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα…”

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας. Τι θα ισχύει από το νέο έτος

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού έρχεται εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Όλι Ρεν: Η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για τις χώρες του Νότου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα, ώστε να υπάρξει ροή πιστώσεων στην Ισπανία και τις άλλες χώρες του Νότου, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion.

Ο κ. Ρεν σημείωσε ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ισπανίας βελτιώνονται «συγκρατημένα» και ότι αναμένεται μία σταδιακή ανάκαμψη των (τραπεζικών) πιστώσεων, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να υποστηριχθεί με πολιτικές.

ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ” ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ…

“Αμεση απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων απαιτεί η τρόικα

“Ανυποχώρητη η τρόικα στην απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων”

Αυτή είναι η προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων τις τελευταίες ώρες για την δήθεν πίεση της Τρόικας για την “απελευθέρωση” της μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (τίτλοι από Νεα και Καθημερινή αντίστοιχα).

Άναψε ο πόλεμος για τα ελληνικά πετρέλαια

Εφόσον για τον Πρίνο και τους Παξούς υπάρχει τόσο ενδιαφέρον, γιατί δεν αξιοποιείται πολιτικά και άμεσα ταμειακά με τη μεθόδευση τιτλοποίησης της  τεράστιας διαπιστωμένης αξίας των κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ στη νότια Κρήτη; Ήδη και η Deutsche Bank  και το Oxford University έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους. ( Ν.Κ. )


Αμέριστο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών αλλά και κυβερνήσεων – Δέκα διεθνείς κολοσσοί σε αναζήτηση ευκαιριών στην Ελλάδα.

«Αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος» έγιναν οι… εκλογές! Του Γ. Δελαστίκ



Είναι απολύτως κατανοητό να καταγγέλλει ως δημαγωγικές τις συνήθεις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, να κωφεύει σε αυτές και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, στο πλαίσιο πάντα της συνταγματικής νομιμότητας, προκειμένου να παρατείνει τον βίο της μέχρι το πέρας του καθοριζόμενου συνταγματικού ορίου.

Το πείραμα του Wörgl σε μια κρίσιμη εποχή φτώχειας και ανεργίας…

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Συνήθεια τόχουμε εμείς οί άνθρωποι όταν μας περιζώσουν τα προβλήματα, και μάλιστα τα υγείας και τα οικονομικά ( μια και το ένα φέρνει το άλλο…) να προσπαθούμε να διαφύγουμε με καινοτόμους «εφευρέσεις» στον χώρο του εμπορίου, των έργων, και της οικονομίας, με την ελπίδα και το όνειρο μιάς απίστευτης ανάπτυξης…

Αυτό το παρακάτω κείμενο λοιπόν, πού εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, ίσως θα έπρεπε να αποτελεί μπροσούρα και μπούσουλα – πυξίδα, και για κάποιους Έλληνες Δήμαρχους, καινοτόμους και πραγματικά ανοιχτόμυαλους πού θα ωφελούσαν τις τοπικές κοινωνίες τους.


Eurostat: Στο 27,9% η ανεργία στην Ελλάδα

Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 
Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%).

Όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12,0% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της ΕΕ στο 10,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με την Ιούλιο.

Οι NY Times αποκαλύπτουν τον διαμελισμό της Μ. Ανατολής

Αποκαλυπτικό είναι το προχθεσινό άρθρο των New York Times, το οποίο επιβεβαιώνει απολύτως όλα όσα γράφουμε σ’ αυτήν την στήλη επί χρόνια. Ότι, δηλαδή, ο σχεδιασμός του συστήματος προβλέπει τον διαμελισμό των κρατών, και όχι φυσικά τον «εκδημοκρατισμό» τους ή την «πάταξη της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζουμε, πως σε σειρά άρθρων επί τριετία, γράφουμε για την δημιουργία προτεκτοράτων «μικρών, αδύναμων, ευκολοεξουσίαστων», για τα οποία δεν θα χρειάζεται καν στρατεύματα για να παραμένουν υποταγμένα, αφού τον ρόλο του χωροφύλακα τον έχουν αναλάβει οι ελάχιστοι πανίσχυροι χρηματοπιστωτικοί οίκοι.


Έτοιμη να παραδώσει τα σπίτια των Ελλήνων στους ξένους τοκογλύφους η κυβέρνηση

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ
        
Τα κλειδιά των σπιτιών των Ελλήνων ζητάει και επισήμως η κυβέρνηση μέσω των εφοριών προκειμένου να μην τους βάλει στη φυλακή για οφειλές προς το Δημόσιο. 

Το κράτος εξελίσσει πλέον τακτικές χειρότερες και από αυτές των τοκογλύφων και τις περνάει με νόμους από τη Βουλή.

Έρχεται παραίτηση Barack Obama;


Μέρες έμειναν για να δουμε....

Υπάρχουν χονδρικά δύο κύρια σενάρια για την εξέλιξη των πραγμάτων .

Το πρώτο είναι αυτό που επιζητούν και προωθούν οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι της FED (Ροκφέρελ, Ρότσιλντ κ.λ.π) , αλλά και η διεθνής των τραπεζών, όχι η βασισμένη στη Γουόλ Στρίτ, το Σίτι ή την Σιγκαπούρη, των επονομαζόμενων επενδυτικών ,αλλά των Κεντρικών Τραπεζών, πολλές εκ των οποίων πλέον χωρίς να εξαιρείται η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ιδιωτικές.

Σχετικά με την Μέρκελ...

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η κομμουνίστρια Μέρκελ ( αρχηγός σήμερα των Χριστιανοδημοκρατών ) και οι ναζί φίλοι της – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ από τις αρχές της 10ετίας του 1990 παρέα με νεοναζί στο Μαγδεμβούργο επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας και απειλούν να αμαυρώσουν το θρίαμβό της στις γερμανικές εκλογές.

Οι φωτογραφίες έχουν «ανέβει» σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs.


Σχετικά με τον Σόιμπλε...

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)
 
Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία. 

Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο "πλιάτσικο" στην ιστορία της Γερμανίας. 

Ο Προβόπουλος αποκαλύπτει ότι Σημίτης, Παπαδήμος και Παπαντωνίου μας έβαλαν στο ευρώ με αντάλλαγμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Εδώ και ένα μήνα γίνεται μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω των επενδύσεων στο χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα πολύ
πριν το PSI.

Αν πάμε όμως ακόμα πιο πίσω μπορεί να βρούμε οτι το 1997 Κ. Σημίτης (πρωθυπουργός), Γ. Παπαντωνίου (υπουργός οικονονομίας και οικονομικών) και Λ. Παπαδήμος (διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα πρωθυπουργός και επίτιμος διοικητής της ΤτΕ ) αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το 80% των αποθεματικών γενεών Ελλήνων στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, ώστε κάνοντας η χώρα αυτοεπένδυση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα, ώστε τελικά να μπούμε στο ευρώ.

Την ώρα που στην Ελλάδα πρώτο θέμα είναι η Χ.Α..Στην Γερμανία οι "φίλοι" μας αγριεμένοι μαζί μας... Τελειώνετε με τις μεταρρυθμίσεις - Η υπομονή έχει και τα όριά της

"Αγριεμένος" εμφανίστηκε με την Ελλάδα που καθυστερεί με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ο ειδικός για θέματα οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Γερμανίας, Χανς Μίχελμπαχ.


«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δηλώνει ο ειδικός για θέματα οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Χριστιανοκοινωνιστών Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος κυρίως στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, και απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθεί στην Αθήνα περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια και επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής.