MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

«Προς παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο»-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Γράφει ο
 
Μια καταιγιστική αλυσίδα γεγονότων, τις τελευταίες ημέρες, με τελευταία την απόφαση Μπάιντεν να επιτρέψει τη χρήση αμερικανικών όπλων για πλήγματα μέσα στη Ρωσία, ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας. Το ανθρώπινο είδος είναι, όπως είπε χτες σε μια συνέντευξή του ο καθηγητής Τζέφρεϊ Σαχς του πανεπιστημίου Κολούμπια, πιο κοντά στην πυρηνική του εκμηδένιση (annihilation) από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.
 

Έκθεση-σοκ από τον ΟΟΣΑ: Οι φόροι «τσακίζουν» την ελληνική οικογένεια!

Η Ελλάδα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των χωρών-μελών με κριτήριο τη φορολογική μεταχείριση των γονέων
 
Το νέο προεκλογικό… παραμύθι εφηύρε προσφάτως η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η οποία λαμβάνει έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, πληρώνει ακριβότερα τα βασικά είδη διατροφής σε σύγκριση με άλλες χώρες και βρίσκεται στα τάρταρα της ευρωπαϊκής κατάταξης για την αγοραστική δύναμη και τα οικογενειακά επιδόματα.
 

Είναι άδεια τα ταμεία του ελληνικού κράτους;

Η βασική υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης, είναι ο έλεγχος της κυβέρνησης και η κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων – ενώ η δική μας ο έλεγχος του υπουργείου οικονομικών, ειδικά όταν υπάρχουν ασάφειες που δεν μας είναι κατανοητές. Ακόμη περισσότερο όταν ο αρμόδιος υπουργός, ο Κ. Χατζηδάκης, δηλώνει επίσημα σε τηλεοπτικό κανάλι ότι, εάν μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, όπως συνέβη στην Πορτογαλία και στην Κύπρο, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του ρυθμού ανόδου των τιμών των τροφίμων (στο 0,328% στην πρώτη και στο 1,2% στη δεύτερη, όταν στην Ελλάδα είναι στο 5,3%) θα υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις – επίσης κίνδυνος επιστροφής της χώρας σε αυστηρά μνημόνια. Πώς είναι όμως κάτι τέτοιο δυνατόν; Είναι τελικά άδεια τα ταμεία του κράτους, καθώς επίσης των οργανισμών του δημοσίου; Εμείς πάντως καταθέσαμε λεπτομερή ερώτηση για ολόκληρο το θέμα.
.