MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη .. Η Μεγάλη Επανάσταση των Αστών: Oι Ελληνες δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Bρισκόμαστε μια ανάσα από την μεγαλύτερη αστική επανάσταση της νεότερης Ελλάδας. Οι αστοί αρνούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ στερώντας από το χυδαίο, βαθιά διεφθαρμένο πελατειακό κράτος 2,7 δις ευρώ. Αν προσθέσετε σ΄αυτά και τα 3 δις ευρώ που χρωστάνε σε λογαριασμούς του διεφθαρμένου οργανισμού της ΔΕΗ των Φωτόπουλων και Ρίζων Ρίζων που κατεβάζαν τους ρελιέδες για πλάκα, μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα ότι είναι θέμα ημερών η μεγάλη έκρηξη. 

Πάνω από 187.000 κατασχέσεις λογαριασμών από την εφορία στο 7μηνο.

Επιδρομή στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων διατηρούν χρέη προς την εφορία πραγματοποιεί το Δημόσιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης των εσόδων για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 187.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ μόνο τον Ιούλιο το Δημόσιο προχώρησε σε 37.000 κατασχέσεις αντλώντας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 18 εκατ. ευρώ.

Γιατί οι δανειστές επιμένουν να «αρπάξουν» την ακίνητη περιουσία και τα σπίτια των Ελλήνων;

Του Κώστα Τσιτούνα – Δημοσιογράφου 

Το τέλος της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα 

Το σχέδιο για τον περιορισμό της μικροϊδιοκτησίας και ο ρόλος της Αριστεράς
Πώς και γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις συναίνεσαν και συναινούν στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας – Με δούρειο ίππο το δημόσιο χρέος ξεσπιτώνουν τους πολίτες και συντρίβουν τη μεσαία τάξη. 

Λένε πολλοί ότι η χώρα «παίχτηκε» στα ζάρια. 

Ε λοιπόν όχι, δεν παίχτηκε στα ζάρια. Η τύχη της Ελλάδας παίχτηκε σε μια συνάντηση στο… όρθιο στο Νταβός. 

Πώς επιμερίζεται η υπερχρέωση της χώρας σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ;

Πότε επιτέλους η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν λόγο στον λαό για την υπερδιόγκωση του δημόσιου χρέους την 35ετία 1974-2009;


Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ερίζουν ως προς το ποιος ευθύνεται για τη διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος του 2009, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι τους 9 πρώτους μήνες του 2009 στην κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και τους 3 τελευταίους το ΠΑΣΟΚ και με τις αποφάσεις τους μήνες αυτούς συνέβαλαν στην αύξησή του.