MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

«Μαύρα» τα στοιχεία και του ΙΟΒΕ: Θηλιά η ακρίβεια, βάζουν χέρι στις αποταμιεύσεις

Σημαντική επιδείνωση στις εκτιμήσεις των καταναλωτών για την οικονομική τους κατάσταση καταγράφει η τελευταία έκθεση για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. «Τρώνε» από τις καταθέσεις τους οι Έλληνες, απαισιόδοξες οι προβλέψεις για το μέλλον.
 
Το Ίδρυμα Οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσής του, η οποία και περιγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα με την οποία είναι αντιμέτωποι καταναλωτές και νοικοκυριά.
 
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 108 μονάδες από 111,1 που ήταν τον Ιούλιο, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όμως η εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 

Το ψηφιακό ευρώ, οι ταυτότητες και η κατάργηση του ιδιωτικού βίου

Η διαχείριση του χρήµατος στο µέλλον θα γίνεται περισσότερο µε κριτήρια καθαρά γεωπολιτικά και λιγότερο αµιγώς επιχειρηµατικά
 
Στις 26 Οκτωβρίου, παραμονές της εθνικής μας εορτής, θα συνεδριάσει στην Ελλάδα υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που δεν θα επισκεφτεί τη χώρα μας Γερμανός αξιωματούχος (πέρυσι ο καγκελάριος Σολτς, παλαιότερα η καγκελάριος Μέρκελ), αλλά Γάλλος αξιωματούχος.
 
Θρυλείται ότι σε αυτή τη συνεδρίαση η κυρία Λαγκάρντ, την επαύριο νέας θετικής αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s (20/10), θα ανακοινώσει πιλοτικά το σχέδιό της για το ψηφιακό ευρώ.
 

Ολοκληρωτικό καθεστώς: Η Εφορία θα μπορεί να εισβάλει στα σπίτια 4.000.000 Ελλήνων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

Ο μισός πληθυσμός της χώρας κινδυνεύει με κατασχέσεις!
 
Η Εφορία μετατρέπεται σε ένα είδος ολοκληρωτικού καθεστώτος με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς θα μπορεί να πραγματοποιεί εισβολές στα σπίτια των 4.000.000 οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να κατασχέσει κινητά αντικείμενα του οφειλέτη.
 
Πρακτικές δηλαδή που συμβαίνουν σε καθεστώτα ολοκληρωτικού τύπου για το «γενικό καλό».
 
Φυσικά, όταν αναφέρεται η λέξη «οφειλέτης» μέσα σε αυτή περιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε χρωστάει στην Εφορία που δεν μπορεί με τα πενιχρά του εισοδήματα να αποπληρώνει τους υπέρογκους φόρους του ελληνικού κράτους.
 

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, η μόνη χώρα του πολιτισμένου κόσμου χωρίς σιδηρόδρομο!

Ο πρωθυπουργός της απόλυτης καταστροφής
 
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική χώρα του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου, που δεν διαθέτει σιδηρόδρομο. Εκτός εάν λογίζεται ως «σιδηρόδρομος», οι αποβίβαση των επιβατών από το Λιανοκλάδι και η μετεπιβίβαση σε λεωφορεία.
 
Πρόκειται για το απόλυτο αίσχος, την απόλυτη ντροπή, την απόλυτη υποβάθμιση και όμως ουδείς ασχολείται!
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ : Oι σκληροί όροι της Ευρωβουλής για αναβάθμιση της τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας εξοργίζουν τον Ερντογάν

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com 
 
Απασφάλισε εντελώς ο Ερντογάν καθώς μετά τις πρώτες απειλές για «Turexit» και τις αιχμές κατά  Μπάιντεν και ΝΑΤΟ για το ζήτημα της Σουηδίας, επανήλθε εξαπολύοντας και νέα εμπρηστική επίθεση κατά της ΕΕ. 
 
Ειδικότερα, όπως αναλύσαμε σε προγενέστερη αρθρογραφία μας ο Ερντογάν έγινε κυριολεκτικά «τούρκος» με την Απόφαση της Ευρωβουλής να «ρίξει πόρτα» στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ τονίζοντας στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 ότι «μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας με την ΕΕ» (https://gr.euronews.com 16/9/2023).