MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ο δισεκατομμύριουχος Barry Sternlicht προειδοποιεί: Τυφώνας τύπου 5 στην Οικονομία – Σήμα κατάρρευσης από την αγορά ακινήτων

Ο δισεκατομμυριούχος Sternlicht προειδοποιεί για τυφώνα κατηγορίας 5 στην αγορά εμπορικών ακινήτων 
 
Για τυφώνα κατηγορίας 5 στην οικονομία των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος Barry Sternlicht, μέρες αφότου το Starwood Capital Group, ιδιοκτησίας του, χρεοκόπησε, λόγω αθέτησης στεγαστικού δανείου 212,4 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε ληφθεί για την κατασκευή πύργου γραφείων στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ανέφερε: «Βιώνουμε έναν τυφώνα κατηγορίας 5.
 

Πως παραδίδεται στις φλόγες μια διεφθαρμένη χώρα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζονται με την κυβέρνηση απροετοίμαστη για μια ακόμη φορά. Χαρακτηριστική η καθυστέρηση των διαδικασιών για τους καθαρισμούς των δασών σε ολόκληρη τη χώρα μέσω του προγράμματος Antinero II. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τον τακτικό προϋπολογισμό και αφορά σε εργασίες καθαρισμού δασών και αρχαιολογικών χώρων ανά την επικράτεια στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, ενώ η χώρα έχει τυλιχτεί στις φλόγες.
 
Όπως προκύπτει από έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, σε πολλές περιπτώσεις οι αναθέσεις υπηρεσιών καθαρισμού σε ιδιώτες έγιναν στα μέσα ή τα τέλη Ιουνίου(!) ή ακόμη και πριν λίγες μέρες στις αρχές Ιουλίου, όταν η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου!