MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Deutsche Bank, BofA, Μoody’s προειδοποιούν: Πιστωτικό κραχ τους επόμενους 6-12 μήνες – Έρχεται τσουνάμι χρεοκοπιών

Σύμφωνα δε με τους αναλυτές της Deutsche Bank, Jim Reid και Steve Caprio, οι εταιρικές χρεοκοπίες αναμένεται να γίνουν… κανονικότητα
 
Παρά το γεγονός πως στις ΗΠΑ επετεύχθη εντέλει συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου χρέους, που επί του παρόντος αποτιμάται περίπου στα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια… η γερμανική Deutsche Bank, με πρόσφατο ερευνητικό σημείωμά της, προειδοποιεί για πιστωτική κρίση και τσουνάμι χρεοκοπιών.

Όπως επισημαίνει, αυτό θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της πιο επιθετικής νομισματικής σύσφιξης της τελευταίας δεκαετίας εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών.
Σύμφωνα δε με τους αναλυτές της τράπεζας Jim Reid και Steve Caprio, οι εταιρικές χρεοκοπίες αναμένεται να γίνουν… κανονικότητα καθώς εισερχόμαστε σε έναν μοναδικά ακραίο κύκλο αθετήσεων πληρωμών λόγω της υπερμόχλευσης και των επιτοκιακών αυξήσεων.

Μια χούφτα γιγάντιες εταιρείες ελέγχουν την παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας. Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε έχουν το ίδιο αφήγημα…;

Οι τέσσερις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες χαρτοφυλακίου στον κόσμο — Publicis Groupe, WPP, Omnicom Group και Interpublic Group — είναι βαθιά συνδεδεμένες με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής.

Οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων και οι εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων αποτελούν κεντρικό
γρανάζι στην παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας. Φροντίζουν να διανέμεται το ίδιο μήνυμα σε πολλά διαφορετικά μέρη με συνεκτικό χρονοδιάγραμμα. Εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα έως το 80% του περιεχομένου που μεταδίδεται και δημοσιεύεται από εταιρικά μέσα προέρχεται από εταιρείες δημοσίων σχέσεων όπως αυτές οι τέσσερις. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες λεγόμενες «ειδήσεις» των mainstream media είναι παγκόσμια προπαγάνδα…
 

Οι τράπεζες μας κλέβουν με τα επιτόκια!

Τα μακροπρόθεσμα δάνεια διαμορφώνουν επιτόκια κοντά στο 6,8%, τα οποία με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν το 8%
 
Φωτιά παίρνουν τα επιτόκια στην Ελλάδα, με τις ελληνικές τράπεζες να γράφουν στα… παλαιά των υποδημάτων τους τις παροτρύνσεις του οικονομικού επιτελείου να μειώσουν τα επιτόκια των δανείων και να αυξήσουν εκείνα των καταθέσεων. 
 
Όπως αποκαλύπτεται όμως από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Απρίλιο οι ελληνικές τράπεζες είχαν τη μεγαλύτερη διαφορά στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων απ’όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2023: 

Προετοιμαστείτε για σοβαρά κραχ παγκοσμίως: Φούσκες, οικονομίες - zombie και «ιαπωνοποίηση» - Ποιο είναι το πρόβλημα;

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα;… 
 
Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ και την ΕΕ;

"Το βασικό πρόβλημα - ότι οι Κινέζοι πλήρωσαν υπερβολικές τιμές για ακίνητα επειδή πίστευαν ότι οι τιμές θα αυξάνονταν πάντα - παραμένει. 

Και αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή κάποιος θα πρέπει να απορροφήσει τις απώλειες."
 
Στην Κίνα, η κυβέρνηση αρνείται να υποστηρίξει την κατανάλωση. 

Αντ' αυτού, έχει επανειλημμένα στραφεί στον κτηματαγορά και τις εξαγωγές για την ανάπτυξη, σωρεύοντας απώλειες στις κρατικές επιχειρήσεις.