MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Έδωσαν άδεια για ανεμογεννήτριες στα καμένα του Έβρου – Τα ψέματα που είπε ο Π.Μαρινάκης και η ομολογία του ΥΠΕΝ

Η αδειοδότηση δόθηκε μετά τις φωτιές
 
Χωρίς καμία ντροπή λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές φωτιές στον Έβρο η κυβέρνηση έδωσε άδεια για ανεμογεννήτριες, όπως ομολόγησε το υπουργείο Ενεργείας. 
 
Πριν την ομολογία του υπουργείου Ενεργείας είχαν προηγηθεί τα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος πριν από λίγες ώρες υποστήριζε ότι η άδεια είχε δοθεί πριν τις φωτιές.
 
Συγκεκριμένα μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η αδειοδότηση δόθηκε πριν τις φονικές πυρκαγιές. Το ότι ο κ. Μαρινάκης έλεγε ψέματα, ήρθε να επιβεβαιώσει λίγη ώρα αργότερα το ΥΠΕΝ με ανακοίνωσή του.
 

Dimon (JP Morgan): Ο κόσμος απέχει... 1,5% από το κραχ - Και δεν είναι προετοιμασμένος γι' αυτό

«Ο κόσμος σίγουρα δεν είναι προετοιμασμένος για ένα επιτόκιο κεφαλαίων της Federal Reserve στο 7% 
 
Ο κόσμος μπορεί να μην είναι προετοιμασμένος για ένα χειρότερο σενάριο.
 
Αυτό θα είναι τα επιτόκια αναφοράς της Federal Reserve να αγγίξουν το 7% μαζί με τον στασιμοπληθωρισμό, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon σε συνέντευξή του στους Times of India.
 
«Εάν πρόκειται να έχουν χαμηλότερους όγκους και υψηλότερα επιτόκια, θα υπάρχει στρες στο σύστημα», δήλωσε ο Dimon κατά την επίσκεψή του στη Βομβάη για μια σύνοδο επενδυτών της JPMorgan. 

«Ο Warren Buffett λέει ότι ανακαλύπτεις ποιος κολυμπά γυμνός όταν αρχίσει η παλίρροια.