MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Έρχεται κρίση με την Τουρκία-Εάν η Άγκυρα ανοίξει την «πόρτα» του «φρενοκομείου» θα το μετανιώσει

Συνέντευξη στον Directus.gr και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια παραχώρησε ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και διδάκτορας Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης - Α΄μέρος
 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχεται τη συμμετοχή σε ουκρανικά βιοεργαστήρια

Σε πρόσφατη δήλωση, αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα βοήθησε στην κατασκευή και τη συντήρηση βιοεργαστηρίων σε ουκρανικό έδαφος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η δήλωση προέρχεται από το Πεντάγωνο, η οποία ενισχύει την στρατιωτική σημασία του προγράμματος των βιοεργαστηρίων στο εξωτερικό. Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξακολουθούν να επιμένουν στην προφανώς λανθασμένη αφήγηση πως τα εργαστήρια προορίζονταν για «ειρηνική» χρήση.

Σε μια διαδικτυακή δήλωση την Πέμπτη 9 Ιουνίου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον έχει εμπλακεί στις δραστηριότητες 46 βιοεργαστηρίων εντός της ουκρανικής επικράτειας, στόχος των οποίων, σύμφωνα με αυτούς, θα ήταν να συνεργαστεί με τοπικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να βελτιωθεί η βιολογικής ασφάλειας και υγείας ανθρώπων και ζώων.

Αποκάλυψη ΝΥΤ: O Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 – Βυθισμένο πλοίο οι Δημοκρατικοί

Οι Δημοκρατικοί είναι απογοητευμένοι με την αδυναμία του Biden να υλοποιήσει την ατζέντα του πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να ανατρέψουν τα τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο


Δεκάδες Δημοκρατικοί, αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου και ψηφοφόροι, ήδη «ψιθυρίζουν» ότι ο πρόεδρος Joe Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, επειδή φοβούνται ότι δεν μπορεί να σώσει ένα πλοίο που βυθίζεται.
 
«Οι Δημοκρατικοί είναι σε μία κατάσταση που μπορεί να περιγραφεί όπως ”Τι στο διάολο συμβαίνει;” είπε στους New York Times η Jasmine Crockett, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Τέξας, η οποία είναι πιθανό να είναι μέλος του Κογκρέσου το επόμενο έτος.