MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

«Οι λαγοί της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο»! Στο «κυνήγι» τους ο Π.Γερογλής

Προς τι η επαναφορά της «συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» με την Τουρκία; Αμέσως μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία και την επίσκεψη Μπλίνκεν σε Τουρκία και Ελλάδα, η «συνεκμετάλλευση» έγινε περίπου αποδεκτή «λύση» . Η Ν.Μπακογιάννη ακόμη και ο «τουρκοφάγος» Γ.Καρατζαφέρης δήλωσαν δημόσια ότι δεν «έχουν πρόβλημα». Εντύπωση προκαλεί και η αφωνία της αντιπολίτευσης που ερμηνεύεται ως «σιωπηρή αποδοχή».
 
Έχουν βγει «λαγοί»;
 

Αφύπνιση στην Ευρώπη – Τεράστιες διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία σε Γερμανία και Ισπανία

Ιδιαίτερα μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Γερμανία και Ισπανία, με τη διαδήλωση στο Βερολίνο να είναι πραγματικά εντυπωσιακή
 
Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιδρούν στις πολιτικές των κυβερνήσεών τους απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητούν την απεμπλοκή των χωρών τους από τη σύγκρουση.
 
Το Σάββατο (25/2/2023) ιδιαίτερα μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Γερμανία και Ισπανία, με τη διαδήλωση στο Βερολίνο να είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
 

Ιδού το σχέδιο φτωχοποίησης – Τα 15 χρόνια που γονάτισαν την ελληνική κοινωνία

Πάρτι αισχροκέρδειας! Το κόστος ζωής αυξάνεται διαρκώς και κοροϊδεύουν με Market Pass και καλάθια
 
Η τελευταία καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ήταν το 2008. Τα σημάδια «κόπωσης», βέβαια, είχαν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται μετά την έκρηξη ανάπτυξης λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά το ΑΕΠ της χώρας έκανε το ιστορικό ρεκόρ του, σπάζοντας για πρώτη και τελευταία φορά το φράγμα των 350 δισ. ευρώ.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Τότε ήταν που ξεπρόβαλε «η γενιά των 700 ευρώ». Αφορούσε αποκλειστικά τη νεολαία και τους χαμηλούς μισθούς με τους οποίους έμπαινε στην αγορά. Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά, όπως όλοι γνωρίζουμε. Σήμερα η κυβέρνηση… πανηγυρίζει επειδή ο βασικός μισθός -για όλους, όχι μόνο για τους νεοεισερχομένους- θα γίνει από τον Απρίλιο, και ύστερα από… αύξηση, 663 ευρώ καθαρά, ήτοι 751 μεικτά.