MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

«Οι λαγοί της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο»! Στο «κυνήγι» τους ο Π.Γερογλής

Προς τι η επαναφορά της «συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» με την Τουρκία; Αμέσως μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία και την επίσκεψη Μπλίνκεν σε Τουρκία και Ελλάδα, η «συνεκμετάλλευση» έγινε περίπου αποδεκτή «λύση» . Η Ν.Μπακογιάννη ακόμη και ο «τουρκοφάγος» Γ.Καρατζαφέρης δήλωσαν δημόσια ότι δεν «έχουν πρόβλημα». Εντύπωση προκαλεί και η αφωνία της αντιπολίτευσης που ερμηνεύεται ως «σιωπηρή αποδοχή».
 
Έχουν βγει «λαγοί»;
 

 
Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής τους «κυνηγά» με την ανάλυση που κάνει στο militaire channel. Η συνέντευξη του θα μεταδοθεί σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος μιλά για όσα ακούν οι Έλληνες πολίτες από τα μέσα ενημέρωσης ακόμη και από συναδέλφους του. Επισημαίνει όσα δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται σε μια τέτοια περίοδο.
 
Πως αναλύουμε και εκτιμούμε τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την Τουρκία; Ακόμη και τις φαινομενικά αδιάφορες που έχουν να κάνουν με το εμπόριο, την οικονομία κλπ;
 
Επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει περάσει από την απειλή πολέμου «αν κάνετε κάτι» ,δηλαδή την επέκταση των χωρικών υδάτων, στο επίπεδο απειλής πολέμου «αν δεν κάνετε αυτό που θέλω». Η διαφορά είναι μεγάλη.
 
Ποιο είναι το λάθος μήνυμα που στέλνουμε εδώ και χρόνια στην Τουρκία; Εκπέμπουμε το μήνυμα αποτροπής που πρέπει όπως πρέπει;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου